Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Munkaviszony megszűnése után...

Munkaviszony megszűnése után én fizetem a tb-t?

Figyelt kérdés
Május 31-én lejárt a tanulószerződésem. Ezután mi a teendő? Csak szeptembertől leszek vállalkozó (akkor természetesen tudom hogy magamnak kell fizetni), de addig mi legyen? Jelentkezzek a munkaügyi hivatalban?
2009. jún. 25. 22:33
 1/5 anonim ***** válasza:
82%
A szerződés lejárta után még 45 nap türelmi idővel él a biztosítotti viszony. A munkanélküliben való jelentkezés önmagában nem, csak az onnan kapott ellátás alapján leszel biztosított. Az egyéni fizetésre (150,- Ft/ nap) az APEh-nál kell megállapodást kötni.
2009. jún. 25. 22:42
 2/5 anonim ***** válasza:
75%

Igen, jelentkezz. Ha nem te mondtál fel az előző helyeden, és regisztráltatod magad álláskeresőnek, akkor az állam fizeti a tb-det.

Természetesen fizetheted magadnak is.

2009. jún. 25. 22:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

A biztosítási jogviszonyod lejárta után még 45 napig biztosított vagy. Utánna 15 napod van arra, hogy az APEHnál bejelentsd a biztosítási jogviszonyod megszűnését (a honlapjukon van rá nyomtatvány) és ők küldenek határozatot a fizetendő járulékról.

A munkaügyiben jobb lett volna, ha rögtön jelentkezel, mert ha nem is vagy jogosult munkanélküli ellátásra, regisztráltak volna, mint munkanélkülit (bizonyos támogatásnál számít, hogy adott időn belül hány napig voltál regisztrált munkanélküli)

De most is jelentkezhetsz. Ha vállalkozó akarsz lenni, és regisztrált munkanéküli vagy, többféle támogatást kaphatsz (önfoglalkoztatóvá váló támogatást vissza nem térítendő, vagy visszatérítendő formában; bértámogatást)(az afsz.hu-n megnézheted, hogy miket)

2009. jún. 26. 07:56
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2009. jún. 26. 08:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Az apeh nyomtatvány neve 09T1011
2009. jún. 27. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!