Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Orvos direkt eltori a csontodat?

Orvos direkt eltori a csontodat?

Figyelt kérdés
mert rosszul fort ossze? ennek van vmi szakmai neve a "dolognak"? kinek volt mar ilyen elmenye?
2014. aug. 7. 22:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Igen van ilyen. Bár teljesen összeforrt csontot nagyon nehéz eltörni. Általában ilyenkor már meg is tűzik, hogy biztosan ne menjen újra félre.
2014. aug. 7. 22:23
 2/4 A kérdező kommentje:
a yputube csak kiad ilyesmit. Nem tudod hogy hogy irjam bele? prob. mar kb minden jelzovel. Lattam egy linket errol csak nem mentettem el es elveszett.
2014. aug. 7. 22:29
 3/4 anonim ***** válasza:

Van ilyen. Orvosi nevét nem tudom, talán azzal keresgélj, hogy csont rosszul forr össze vagy ilyesmi, angolul ötletem sincs. :D

Nálam nagyon rezgett a léc, de mivel még iskolába jártam, meg sportoltam, meg hangszeren játszottam és jócskán a tanév közepe volt, a dokik inkább rábólintottak, hogy belefér ennyi görbület. Azóta eltelt jó néhány év, és nem volt belőle hátrányom, pedig láthatóan görbe kicsit a csont. Ja igen, nálam karról volt szó, ha nem világos. :D

Egyébként annyira nem gyakori beavatkozás manapság, elég jól gipszelnek, meg rendszeresen röntgeneznek is, és ha mégis probléma van, akkor még azelőtt megcsinálják, hogy teljesen összeforrna.

Egyébként altatásban csinálják, drótozzák-szögelik a csontot vagy ami szükséges, fúrnak, kalapálnak, fűrészelnek akár, utána pár napig sínben marad és csak utána kerül rá a rendes gipsz - engem legalábbis ilyenekkel ijesztgettek, megjegyzem elég hatásosan. :D

De biztos van ennek sok egyéb indoka és esete is, elég változatos az orvostudomány.

2014. aug. 7. 23:31
 4/4 anonim ***** válasza:

"Egyébként annyira nem gyakori beavatkozás manapság"

Azért ez nem egészen így van. Sajnos még manapság is elég gyakran előfordul, hogy a kedves beteg tojik az orvos véleményére és sportol, tehénkedik stb a törött végtagon, miközben az egy hét alatt is nagyon csúnyán dislocalodni tud. Ilyen esetekben, főleg felnőtt korban csak ez az egy megoldás marad.

2014. aug. 7. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!