Orvos direkt eltori a csontodat?
Van ilyen. Orvosi nevét nem tudom, talán azzal keresgélj, hogy csont rosszul forr össze vagy ilyesmi, angolul ötletem sincs. :D
Nálam nagyon rezgett a léc, de mivel még iskolába jártam, meg sportoltam, meg hangszeren játszottam és jócskán a tanév közepe volt, a dokik inkább rábólintottak, hogy belefér ennyi görbület. Azóta eltelt jó néhány év, és nem volt belőle hátrányom, pedig láthatóan görbe kicsit a csont. Ja igen, nálam karról volt szó, ha nem világos. :D
Egyébként annyira nem gyakori beavatkozás manapság, elég jól gipszelnek, meg rendszeresen röntgeneznek is, és ha mégis probléma van, akkor még azelőtt megcsinálják, hogy teljesen összeforrna.
Egyébként altatásban csinálják, drótozzák-szögelik a csontot vagy ami szükséges, fúrnak, kalapálnak, fűrészelnek akár, utána pár napig sínben marad és csak utána kerül rá a rendes gipsz - engem legalábbis ilyenekkel ijesztgettek, megjegyzem elég hatásosan. :D
De biztos van ennek sok egyéb indoka és esete is, elég változatos az orvostudomány.
"Egyébként annyira nem gyakori beavatkozás manapság"
Azért ez nem egészen így van. Sajnos még manapság is elég gyakran előfordul, hogy a kedves beteg tojik az orvos véleményére és sportol, tehénkedik stb a törött végtagon, miközben az egy hét alatt is nagyon csúnyán dislocalodni tud. Ilyen esetekben, főleg felnőtt korban csak ez az egy megoldás marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!