Ki tapasztalt még a contramal szedésénél mellékhatások? (bővebben lent)
Nálam nagyon sok mellékhatása elő jött a contramalnak: Fejfájás, hányinger, hányás, szédülés, fűl zúgás emellett mintha a dobhártyámon doboltak volna, egyensúlyvesztés, gyengeség érzet, homályos látás, cső látás, kézremegés.
Ugye hosszú távon nem lesz 2 tabletta miatt bajom? Már 2 napja vettem be 2 db tablettát és még csak most kezd kitisztulni a szervezetemből. Tanácsot is elfogadnék hogy mit csináljak amikor éppen ilyen "mérgezési" tüneteim vannak.
Előre is köszi a válaszokat és a tapasztalatokat.
Contramal, vagy Tramadol, mindegy...
A második lépcsőfok daganatos betegek fájdalmának csillapításában, közvetlenül a fentanyl, morfium előtt.
Én infúzióban kaptam, és kiütött.. Olyan furcsa érzésem támadt tőle, hogy még azt sem tudtam, ki vagyok, mintha lenyugtatóztak volna. Én sem ajánlom senkinek.....
Egyébként ennyi kiürül a szervezetből, maradandóan nem károsít szerintem sem.
Még ha nem is olyan, mint a morfium és társai, ez egy sokkal erősebb fájdalomcsillapító, mint az ibuprofen és hasonlók, amiket általában szedni szoktak az emberek. Én is lettem már rosszul tőle, de ezzel együtt is mulasztotta el meg enyhítette már jelentősen olyan fájdalmamat, amire a félmaréknyi szutyok Cataflam annyit sem hatott, mint halottra a csók. Szóval mindenki döntse el, hogy megéri-e neki bevenni, és ha nem muszáj, semmiképpen se szedje néhány napnál tovább, mert a szedése pszichotróp hatásokkal járhat, illetve úgy rá lehet szokni, mint a kábítószerre. Ez viszont az összes többi erősebb fájdalomcsillapítóval is így van.
Amúgy én azt tapasztaltam, sokkal kevésbé leszek rosszul, ha kipihent állapotban és jóllakottan veszem be. Mindenesetre arra biztosan nem való, hogy ezzel begyógyszerezve fel-alá rohangáljon az ember, de ez meg szintén ugyanúgy igaz a többi erősebb fájdalomcsillapítóra is.
Nőgyógyászati műtét után ezt írta fel a háziorvos. A kórházban Flugalint kaptam, ezt ő nem akarta felírni, mondván, hogy ezt csak ott adják.
A Contramalból eddig 2 szemet vettem be, este és ma reggel. Egész délelőtt borzalmasan éreztem magam, szédültem, teljesen gyenge lettem. Enni sem tudtam. Mostanra kiment a hatása, de nem veszek be többet belőle. Inkább a Nurofen, ez csillapítja a fájdalmat, és nincs mellékhatása.
A kedves ápolónnak üzenem, hogy emberekről írunk itt. Különálló, egyedi emberekről!
Nyilván nincs egyik betegen sem egy cédula, hogy "ezek itt a Bözsi nénik". Mind, akinek nagyon fáj valahol... 😡
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!