Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Háziorvossal írathatok fel...

Háziorvossal írathatok fel injekciós Calcimuscot?

Figyelt kérdés

A hétvégén utazunk el, és mivel eléggé allergiás vagyok, mindenképpen vinnem kéne magammal Calciumot.

Észrevettem azt is, hogy a Calcimusc-os injekció alap, tehát az ampullás, sokkal gyorsabban hat, mint a pezsgőtabletta, és nem kell belőle három, csak egy ampullányi.

Elég sok kitapasztalt és/vagy diagnosztizált allergiám van, kezdve a portól, a polleneken át a mogyórón keresztül a fahéjig, szóval elég sok minden, ezért örülnék neki, csak nem akarok feleslegesen futni egy kört.

A normális válaszokat előre is köszönöm.

2014. júl. 23. 19:58
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen, felírhatja.
2014. júl. 23. 20:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha rendes, akkor felírja. Nekem egyszer belekötöttek a felírásába. Érdekes én is a fahéjra és a mogyoróra is allergiás vagyok.
2014. júl. 23. 21:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkettőtöknek :)

Nálam egyébként az a legnagyobb baj, hogy amint megeszem ezeket, vagy pl. megcsíp egy méh (azt hiszem ez az allergén), akkor 1 percen beül érzem, hogy bizsereg és viszket a szám és a nyelőcsövem, rá 5-10 percre jó, ha kapok valamennyi levegőt. A calciummal meg pepecselni kell 15 percet a 3-mal, 5 percenként két deciben feloldani egy tablettát és elkortyolgatni (eü-s ismerős javasolta ezt a megoldást).

Szóval emiatt kellene nekem felíratni. De ha azt mondjátok, megteheti, ha rendes, akkor megnyugodtam, mert tüneményes háziorvosom van :)

Köszönöm a segítséget, megy a zöld :)

2014. júl. 24. 08:09
 4/9 anonim ***** válasza:
Felírhatja, meg van aki még fel is írja, de már nem igazán használják, mert a Calcimusc injekció formára van kitalálva, ahogy valóban hatásos is, de szájon keresztül nincs értelme, annál jobb akkor a Fenistyl gél vagy kapszula
2014. júl. 24. 23:06
 5/9 A kérdező kommentje:

Nekem hatott.

Egyébként a Fenistil kétlem, hogy jó lenne fulladás ellen, allergiás reakciókor XD

2014. júl. 25. 10:59
 6/9 anonim ***** válasza:
Na felírta?
2014. júl. 26. 11:58
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy igazi allergiás reakciónál a megivott Calcimusctól sem várható csoda....XD
2014. júl. 26. 13:52
 8/9 JohannaB válasza:
Elsősorban az allergológus írhatja fel, de a háziorvost is megkérheted. Viszont, ha allergiás tünet esetén, nem intramusculárisan kapod, akkor a hatása nem lesz gyors. Itt felmerül a kérdés, hogy ki fogja neked szakszerűen beadni a fenekedbe?
2014. júl. 27. 23:09
 9/9 A kérdező kommentje:

6-os: Bár nem háziorvos írta fel, hanem akikkel mentünk, az egyikük szülei orvosok, és ők írták fel, de ki tudtam váltani :)

7- esnek: És nem, nem is csoda kell nekem, csak annyi, hogy a fulladásig ne jussak el. Amúgy meg te tapasztaltad ezt ki helyettem, az én testemben 4 év alatt, vagy esetleg én?

8-asnak: Igen, kell ennek így pár (1-2-3) perc, de még mindig jobb, mint a szimpla Ca pezsgőtabletta, és az ügyeleten sem kell kikötnöm.

Azért volt erre szükségem, és lesz is még, mert ha észreveszem, hogy probléma van, és megiszom, akkor bár alkalmanként érzem a torkomat, hogy ki tudnám kaparni a torkom, de fulladni szerencsére nem kezdek el, vagy ha igen, csak nagyon enyhén, ami nem is teljesen fulladás, inkább nehéz légzés. A reakciók persze függenek attól, hogy mennyit eszek/iszok meg a cikis dolgokból.

Az értelmes válaszokat köszönöm, nektek ment a zöld, a többieknek meg semmilyen.

2014. júl. 30. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!