Háziorvossal írathatok fel injekciós Calcimuscot?
A hétvégén utazunk el, és mivel eléggé allergiás vagyok, mindenképpen vinnem kéne magammal Calciumot.
Észrevettem azt is, hogy a Calcimusc-os injekció alap, tehát az ampullás, sokkal gyorsabban hat, mint a pezsgőtabletta, és nem kell belőle három, csak egy ampullányi.
Elég sok kitapasztalt és/vagy diagnosztizált allergiám van, kezdve a portól, a polleneken át a mogyórón keresztül a fahéjig, szóval elég sok minden, ezért örülnék neki, csak nem akarok feleslegesen futni egy kört.
A normális válaszokat előre is köszönöm.
Köszönöm mindkettőtöknek :)
Nálam egyébként az a legnagyobb baj, hogy amint megeszem ezeket, vagy pl. megcsíp egy méh (azt hiszem ez az allergén), akkor 1 percen beül érzem, hogy bizsereg és viszket a szám és a nyelőcsövem, rá 5-10 percre jó, ha kapok valamennyi levegőt. A calciummal meg pepecselni kell 15 percet a 3-mal, 5 percenként két deciben feloldani egy tablettát és elkortyolgatni (eü-s ismerős javasolta ezt a megoldást).
Szóval emiatt kellene nekem felíratni. De ha azt mondjátok, megteheti, ha rendes, akkor megnyugodtam, mert tüneményes háziorvosom van :)
Köszönöm a segítséget, megy a zöld :)
Nekem hatott.
Egyébként a Fenistil kétlem, hogy jó lenne fulladás ellen, allergiás reakciókor XD
6-os: Bár nem háziorvos írta fel, hanem akikkel mentünk, az egyikük szülei orvosok, és ők írták fel, de ki tudtam váltani :)
7- esnek: És nem, nem is csoda kell nekem, csak annyi, hogy a fulladásig ne jussak el. Amúgy meg te tapasztaltad ezt ki helyettem, az én testemben 4 év alatt, vagy esetleg én?
8-asnak: Igen, kell ennek így pár (1-2-3) perc, de még mindig jobb, mint a szimpla Ca pezsgőtabletta, és az ügyeleten sem kell kikötnöm.
Azért volt erre szükségem, és lesz is még, mert ha észreveszem, hogy probléma van, és megiszom, akkor bár alkalmanként érzem a torkomat, hogy ki tudnám kaparni a torkom, de fulladni szerencsére nem kezdek el, vagy ha igen, csak nagyon enyhén, ami nem is teljesen fulladás, inkább nehéz légzés. A reakciók persze függenek attól, hogy mennyit eszek/iszok meg a cikis dolgokból.
Az értelmes válaszokat köszönöm, nektek ment a zöld, a többieknek meg semmilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!