Meglumbálták a geincem, helyre jöhetek még?
Tegnap 11 körül csinálták nekem... Nem akartam az elején beleegyezni, de már 6. napja, hogy nem akar lemenni a lázam. Azt mondják vagy sima vírus, vagy vírusos agyhártyagyulladás. "Szerencsére" előbbi. Egy tényleg kedves doktornő csinálta, és megbíztam nagy nehezen a szakértelmében, kérdeztem milyen panaszokat szoktak mondani utána a betegek? Mondja csak fejfájás maximum 1-2 napig. A vizsgálatkór csak egy kis szúrást éreztem, meg egy bal combomba nyilaló fájdalmat, de az el is múlt, de ettől nem is féltem.. Most itt fekszek a sürgősségin, meg még 3 ember. Mivel itt nincs fertőző osztály, reggel visznek másik kórházba. De már kb feleslegesen, mert lázat most nem érzek, remélem nem is lesz már. De miért nem tegnap múlt el, akkor nem lenne mindez, rohadt kényelmetlen így feküdni. A gerincemet mozgatni meg nem merem.
Ami veled történt, ahhoz meg fogadd részvétemet, azért talán még van remény hogy helyrejöjj. Az orvos hibázott, az biztos.
Itt vagyok a másik kórházbam, a mentősök szállítottal el. Elég kényelmetlen volt, fekezésnél nyomódott a fejem, de a lábam is lelógott az ágyról, azért jobb csillapításra számítottam, egy vérző fejsérült beteg állapora sokat romolhat szerintem így. 185 cm vagyok, egy 2 méteres embert így hogy látnak el biztonságosan, amikor így is, viszonylag nem sietve, néha egy-egy kátyúnál azt hittem, kiszakad a derekam... na mindegy.
Amikor este lumbáltak, a neurológus mondta, szigorúan 3 órát, de lehetőleg 24-et feküdjek. Este 11-től feküdtem reggel 8-ig, odajött az ügyeletes doktornő, hogy ha kell keljek fel WC-re. Mondom 24-ig nem nagyon szeretnék mászkálni, erre csak elmosolyodott, de abszolút nem volt szimpatikus a viselkedése meg a modora, ahogy más bedegekhez szólt is. Elmúlt már 50, a neurológus meg volt vagy 30. Aztán leváltották, bejött egy nagyon kedves asszisztens, aki szintén mondta hogy lehetőleg 24-et feküdjek, mert sokan panaszkodtak már nagyon erős fejfájásra, nem éri meg felkelni. A mentősöknek is mondta, engedjék le a fejrészt, ők is nagyon segítőkészek voltak. Akkor ahová vittek, (itt) is megvizsgáltak, a lépem meg a májam van megnagyobbodva kicsit, ez lehet vírustól, holnap mondanak biztosat. Nem veszélyes, nem kell aggódni, lázam ma már nem volt, most is fekszem, igaz enni felkeltem, meg 1-2 percet mászkáltam, kicsit szédelgek még de ez lehet a fáradtság miatt is erősebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!