Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » A mentőben lévő hordozható...

A mentőben lévő hordozható (2L-es) oxigénpalackban hány százalékos oxigén található?

Figyelt kérdés

2014. jún. 9. 00:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
A mentőben lévő mobiloxigén is 100%-os oxigént tartalmaz mint a nagyobb, 7 literes társa. Meg ne gyújtsd... :D
2014. jún. 9. 23:05
 2/17 A kérdező kommentje:

Rendben,Köszi :D

De ha szeretnénk alacsonyabb koncentrációban oxigént adni a betegnek,van lehetőségünk rá?

A vízzel történő párásítás hogyan van megoldva a hordozható oxigén esetén?

2014. jún. 10. 14:15
 3/17 anonim ***** válasza:
A palackban lèvő oxigèn koncentràciòjàt nem lehet megvàltoztatni. Csak kisebb vagy nagyobb dòzisban adagolni. Mobiloxigènt nem lehet pàràsìtani.
2014. jún. 10. 14:54
 4/17 anonim ***** válasza:
Nincs is èrtelme pàràsìtani mert azt csak s.o.s sűrgős esetekben hasznàljuk a helyszìnen ùjraèlesztèsnèl vagy akut lègzèsi rendellenessègeknèl. Csak hosszabban tartò szàllìtàsoknàl pàràsìtunk ha szüksèges. Arra pedig ott a nagy palack illetve a beèpìtett pàràsìtò.
2014. jún. 10. 15:07
 5/17 A kérdező kommentje:

Köszi szépen!

Nagyon hálás vagyok! :)

2014. jún. 10. 17:57
 6/17 A kérdező kommentje:

Dehát akkor a palackban lévő oxigén csak és kizárólag 100% oxigénből áll?

Nincs benne egy csepp nitrogén se?

Ne haragudj a hülye kérdéseimért,de ezen sosem tudtam eligazodni normálisan.

2014. jún. 10. 17:59
 7/17 anonim ***** válasza:
Hát hogy akad-e benne másik molekula azt nem tudom :D De ezért orvosi oxigén, mert 100%-os. Újszülötteknek például csak az arctól messze tartva lehet maszkból oxigént adni, mert a tiszta oxigén megvakítaná a csecsemőt. Nitrogén a dinitrogén-oxidban van, azaz a kéjgázban. Az is van a mentőben. Annak ha jól tudom 50%-a nitrogén, 50%-a oxigén. Ne keverd össze az orvosi oxigént a levegő összetételével. Az orvosi O2-ben nincs arzén, meg nitrogén stb.
2014. jún. 10. 19:14
 8/17 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Itt találtam egy kérdést,amiben az első válaszban az áll,hogy nem adhatnak tiszta oxigént a betegnek.Nem értem miért,de talán a "tiszta" oxigént értelmeztem másképp.

http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellatas..

2014. jún. 10. 19:33
 9/17 anonim ***** válasza:
Az oxigénpalackban 99% tiszta oxigén van ès 1% egyéb gàzok. Gyakorlatilag 100%-os oxigén. Tiszta oxigènt mindenkinek lehet adni, csak a COPD-s betegeknèl kell alacsonyabb l/perc gyorsasàggal adagolni mert nàluk àllìthatja le a lègzőközpontot a tiszta oxigèn tùl nagy nyomàson valò adagolàsa. De nàluk is maszkban 1-2 l/perces nyomàson lehet adagolni. A lèkegeztetès az màs tèma.
2014. jún. 11. 06:41
 10/17 A kérdező kommentje:

Igen,erről hallottam én is.De amúgy mi ennek a magyarázata,hogy a bronchitis-es betegeknek nem szabad sok oxigént adni?Elvégre a kilégzés megy nehezen a betegnek,csökkel a tüdő teljesítőképessége.De miért baj,hogyha "palackos" oxigént adunk neki?

Köszönöm az eddigi válaszokat amúgy,hálás vagyok!

2014. jún. 11. 18:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!