Nagyon viszket a nemi szervem ( nő ) mit tehetnék ellene?
Vakard meg.:-D
Na jó, félre a poénnal, más tünetet nem észlelsz?
Tehát nem több, nem másabb a folyásod? Nem érzel már tüneteket mellé, mint égő, csípő érzés? Nem fáj?
Mert ez lehet akár egy hüvelyi fertőzés, de akár allergia, akár irritáció. Nem vettél esetleg új fehérneműt, nem cseréltél mosószert, mosakodószert?
Amúgy menj el orvoshoz, biztosat csak ő tud mondani, hogy mitől van!
"Vegyél a patikában gomba elleni hüvelykúpot. Ott tudnak ajánlani márkát."
És honnan tudod, hogy a kérdezőnek gombás fertőzése van? Más kórokozó is létezik a gombán kívül, ami szintén okoz viszketést. Mégsem gyógyítható gombaölővel! Vagy te csak erről hallottál?
Ja, és gombából sem csak egy fajta létezik, hanem sok-sok. És a vény nélkül kapható gombaölő sem jó mindegyik gombára!
Persze, orvoshoz kell menni.
Én előtte kipróbálnám, hogy probiotikumra szűnik-e...
"Én előtte kipróbálnám, hogy probiotikumra szűnik-e..."
A probiotikummal mióta lehet bármilyen hüvelyi fertőzés kezelni áruld már el nekem!?
Szerintem 1-2 dologgal nem vagy tisztában.
Van olyan, hogy felborul a hüvelyflóra egyensúlya, vagyis csekély számra tevődik a jótékony hüvelybaktériumok száma és ilyenkor túlszaporodnak olyan gombák esetleg, amik normál mennyiségben is jelen vannak a hüvelyben, de túlszaporodva fertőzést-gyulladást okoznak, de ha már megvan a fertőzés, akkor arra célzott kezelés kell a kórokozóra. És utána lehet helyreállítani a hüvelyflóra egyensúlyát. De egymagában, ha már megvan a fertőzés, akkor a kórokozók nem fognak maguktól elpusztulni, amikor is van már egy kifejlett fertőzés-gyulladás!
Ja, és a hüvelyflóra egyensúlyát senki nem fogja hipp-hopp pár nap alatt probiotikummal sem helyreállítani! Ha a szájon át szedhetőre gondolsz, ugyanis ahhoz egy elég hosszan tartó probiotikum kúra kell, hogy legyen, hogy eljusson és hasson a hüvelyben.
Ehhez külön hüvelyflóra helyreállító készítmény szükséges, amit pedig helyileg, a hüvelyben kell használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!