Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha megszűnt a munkaviszonyom,...

Ha megszűnt a munkaviszonyom, de a biztosítási jogviszonyomat nem szüntették meg, akkor az azt jelenti hogy a tb-m még mindig fizetve van?

Figyelt kérdés

2014. máj. 20. 10:36
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Valszeg igen! Ezt hamar kiderítheted, a körzetidoki vagy a gyógyszertáros megmondja hogy érvényes-e a biztosításod
2014. máj. 20. 10:39
 2/12 A kérdező kommentje:
Hmhm érdekes fordulat, köszönöm a válaszod:)
2014. máj. 20. 19:14
 3/12 anonim ***** válasza:

Nem.

Ha a munkaviszonyod legalább 45 napig fennállt, akkor a megszűnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (van TBd) Ha kevesebb mv-d volt, akkor a passzív jogosultságod is kevesebb.

Ha álláskeresési járadékot kapsz, akkor is van TBd és passzív jogosultságod is.

De az is előfordul, hogy még nem vezették át a rendszerben a változást, emiatt úgy tűnik, hogy még biztosított vagy.

Az orvos és a gyógyszertáros azt nem tudja megmondani, hogy biztosított vagy-e, csak azt, hogy jogosult vagy-e az eü. ellátásokra (a kettő nem egészen ugyanaz)

Azt, hogy biztosított vagy-e ügyfélkapun keresztül tudod megnézni.

2014. máj. 20. 19:52
 4/12 anonim ***** válasza:
köszi 3#-as okoska :)
2014. máj. 20. 20:03
 5/12 A kérdező kommentje:
Na akkor elmagyarázom hogy mi is a helyzet bővebben. A lényeg az, hogy munkaviszonyom ennél a cégnél több mint egy év volt, de új cég lett ugyanazzal a vezetőséggel és a régiből nem lettem kijelentve (az ügyfélkapun nincs végdátum+ a papírjaimon sem), az új cégnél kb 5 hónapig dolgoztam még, ott ki is lettem rendesen jelentve mindenhogy. Tehát a az utolsó előtti cégnél vagyok még ilyen helyzetben és nem tudom megérteni(a volt főnököt pedig nem akarom megkérdezni mert így is macerás volt az egész papírozás meg minden, munkanélkülire jogosult vagyok de még kell papírokat bevinni szval még nem kaptam segélyt).
2014. máj. 20. 20:13
 6/12 anonim ***** válasza:

Hogy érted, hogy új cég lett ugyanazzal a vezetőséggel?

Megszüntették a régi céget, vagy beolvadt egy másik cégbe?

2014. máj. 20. 20:43
 7/12 anonim ***** válasza:

Milyen papírokat kaptál a régi cégtől, amin nincs végdátum?

Mivel igazoltad a munkaügyinél, hogy a régi cégnél már megszűnt a munkaviszonyod?

Mellesleg az ügyfélkapun van olyan lehetőség, hogy bejelented az általad hibásnak tartott adatokat.

Azt is megnézheted ügyfélkapun, hogy ki mikor milyen összeg után fizetett utánad járulékot.

2014. máj. 20. 20:51
 8/12 A kérdező kommentje:

A régi céget állítólag eladták, bár ebben nem vagyok biztos. Az újat pedig megvették, de a főnököm ugyanaz volt végig csak a cégnév változott.

A jövedelemigazolásomon nincs végdátum, sőt a munkáltatói igazoláson sincs...A munkaügyinél még nem tudtam leigazolni, ezt írtam az előbb, hogy z még folyamatban van, állítólag bevisznek majd munkáltatói igazolást és úgy jó lesz.

Mellesleg, ha így van tb-m eszem ágában sincs módosítanom ügyfélkapun keresztül ezt.:) (de a munkaügyiben is és a navnál is furcsállták ezt a dolgot...)

2014. máj. 20. 21:04
 9/12 anonim ***** válasza:

Miután a NAVnál is furcsállották, rövid időn belül fel fogják szólítani a céget, hogy tisztázza a helyzetet, jelentsen ki a munkaviszonyod megszűnésének dátumával.

HA megírod priviben a régi és az új cég nevét és székhelyét (ha tudod, akkor az adószámát), meg tudom mondani, hogy esetleg megszűnt-e a régi, vagy összeolvadtak, stb...

2014. máj. 20. 21:11
 10/12 A kérdező kommentje:
Tudom igazából a történetét, nem véletlenül nem írtam ki teljesen ezeket, tehát tudom mi a helyzet az előzővel meg az újjal csak valami ármány van a levegőben emiatt a jogviszonyos téma miatt...
2014. máj. 20. 22:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!