Ha megszűnt a munkaviszonyom, de a biztosítási jogviszonyomat nem szüntették meg, akkor az azt jelenti hogy a tb-m még mindig fizetve van?
Nem.
Ha a munkaviszonyod legalább 45 napig fennállt, akkor a megszűnése után még 45 napig passzív jogon jogosult vagy az eü. ellátásokra (van TBd) Ha kevesebb mv-d volt, akkor a passzív jogosultságod is kevesebb.
Ha álláskeresési járadékot kapsz, akkor is van TBd és passzív jogosultságod is.
De az is előfordul, hogy még nem vezették át a rendszerben a változást, emiatt úgy tűnik, hogy még biztosított vagy.
Az orvos és a gyógyszertáros azt nem tudja megmondani, hogy biztosított vagy-e, csak azt, hogy jogosult vagy-e az eü. ellátásokra (a kettő nem egészen ugyanaz)
Azt, hogy biztosított vagy-e ügyfélkapun keresztül tudod megnézni.
Hogy érted, hogy új cég lett ugyanazzal a vezetőséggel?
Megszüntették a régi céget, vagy beolvadt egy másik cégbe?
Milyen papírokat kaptál a régi cégtől, amin nincs végdátum?
Mivel igazoltad a munkaügyinél, hogy a régi cégnél már megszűnt a munkaviszonyod?
Mellesleg az ügyfélkapun van olyan lehetőség, hogy bejelented az általad hibásnak tartott adatokat.
Azt is megnézheted ügyfélkapun, hogy ki mikor milyen összeg után fizetett utánad járulékot.
A régi céget állítólag eladták, bár ebben nem vagyok biztos. Az újat pedig megvették, de a főnököm ugyanaz volt végig csak a cégnév változott.
A jövedelemigazolásomon nincs végdátum, sőt a munkáltatói igazoláson sincs...A munkaügyinél még nem tudtam leigazolni, ezt írtam az előbb, hogy z még folyamatban van, állítólag bevisznek majd munkáltatói igazolást és úgy jó lesz.
Mellesleg, ha így van tb-m eszem ágában sincs módosítanom ügyfélkapun keresztül ezt.:) (de a munkaügyiben is és a navnál is furcsállták ezt a dolgot...)
Miután a NAVnál is furcsállották, rövid időn belül fel fogják szólítani a céget, hogy tisztázza a helyzetet, jelentsen ki a munkaviszonyod megszűnésének dátumával.
HA megírod priviben a régi és az új cég nevét és székhelyét (ha tudod, akkor az adószámát), meg tudom mondani, hogy esetleg megszűnt-e a régi, vagy összeolvadtak, stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!