Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az orvosi titoktartás hány...

Az orvosi titoktartás hány éves kortól gyakorolható?

Figyelt kérdés
egy 16 éves lány elmehet nőgyógyászhoz a nélkül hogy a szülei megtudnák ? Köteles az orvos felvilágosítást adni a szülőnek?Terhességgel kapcsolatban?

2014. ápr. 21. 22:46
 1/10 anonim válasza:
100%
Ha fiú legyen Ádám ha lány akkor Rebeka nagyon szép nevek én ezt ajánlom
2014. ápr. 21. 22:47
 2/10 anonim ***** válasza:
44%
Igen kötelessége, mivel még nem töltötted be a 18-cat.
2014. ápr. 21. 22:47
 3/10 anonim válasza:
100%
Ha lány én Fannira szavazok.
2014. ápr. 21. 22:48
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Elmenni elmehetsz, nem fogja az orvos felhívni a szüleidet. De ha terhes vagy, és abortuszra van szükséged, akkor talán, erre a részre nem tudok válaszolni. Egyébként ha a szüleid nem alkoholista állatok, akik meg szoktak ütni minden szärért, hidd el, hosszútávon jobban jársz, ha elmondod nekik, legkésőbb akkor, ha a nőgyógyásznál kiderült, h tényleg baj van.
2014. ápr. 21. 22:48
 5/10 anonim válasza:

Szia!

Ha túl fiatalnak tűnsz, lehet, hogy rákérdez.

De egy terhességi tesztet szerintem simán enged.

2014. ápr. 21. 22:49
 6/10 A kérdező kommentje:
de már nem kiskorú ... akor miért köteles? 16 évtől iskolába sem köteles járni senki!
2014. ápr. 21. 22:49
 7/10 A kérdező kommentje:
22:48 Nem alkoholisták de az ezt következő dolog stimmel....
2014. ápr. 21. 22:50
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

14 éves kórtól korlátozottan cselekvőképes vagy,megillet a korlátozott titoktartás ...14 alatt is, de ott kissé bonyolultabb

a te esetedben elmehetsz nőgyógyászhoz, a nőgyógyász semmiről nem számolhat be a szüleidnek, de abortuszt csak szülői engedéllyel lehet csináltatni

2014. ápr. 21. 22:55
 9/10 A kérdező kommentje:
Erre voltam kíváncsi mert ha terhes lennék természetesen megtudnánk! Nagyon szépen köszönöm!!
2014. ápr. 21. 22:57
 10/10 anonim ***** válasza:
16 évesen már simán egyedül járnak a szülők tudta nélkül az orvoshoz a csajok,tehát az orvos nem szólhat a szüleidnek.Ha terhes lennél akkor úgyis beszélni fog veled a továbbiakról.nem fog szólni a szüleidnek,hiszen gondolj bele régen meg volt tini ambulancia is,ahova a megesett lányok mentek,vagy azok akik átbulizott éjszaka után lefeküdtek valakivel és megijjedtek hogy elkaptak valami fertőzést vagy terhesek lettek,a doki megvizsgálta őket,kaptak egy esemény utáni tablettát ami meggátolta hogy terhes legyen a csaj.
2014. máj. 1. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!