Ha nincs jovedelmed, es nem jarsz orvoshoz, akkor ebben az esetben szamolnak fel TB tartozast?
Ha jol tudom, csak akkor lesz tartozasa valakinek, ha TB nelkul reszesul egeszsegugyi ellatasban.
Hogy is van ez pontosan?
Szia, ez egy adófajta, amit minden, magyarországi lakóhellyel rendelkezőnek fizetnie kell.
Nappali jogviszony által biztosítva vagy, ha nyugdíjas vagy, biztosítva vagy, regisztrált álláskeresők is biztosítva vannak. Rajtuk kívül mindenkinek be kell fizetnie havonta.
Tehat akkor igenybeveteltol fuggetlenul, befogjak majd hajtani?
Ez a gyakorlatban hogy nez ki, amint lesz bejelentett munkahelyem akkor kuldenek majd egy csekkett, vagy tobbet fognak levonni?
Elnezest a kerdesekert, csak szeretnem tudni hogy mire szamithatok majd.
Fizetned kell, ha részesülsz egészségügyi ellátásban, ha nem. Ez nem egy önkéntes dolog hanem kötelező.
Havonta 6 810 forint.
A gyakorlatban úgy néz ki, hogy 5 év az elévülési idő. Az elmaradásodat a folyószámládon tartják nyilván, késedelmes teljesítés esetén pedig késedelmi kamatot is kell pluszban fizetni.
Ezért mielőbb keress egy olyan jogviszonyt, ahol fizetik Utánad. Menj be az önkormányzathoz a szociális irodára és kérdezd meg, milyen lehetőség van Nálatok arra, hogy biztosított légy, ez jó esetben csak egy adminisztratív lépés náluk. Ha elmondod itt az élethelyzeted, én is jó közelítéssel meg tudom mondani, munkanélküli vagyok.
Van némi tartozásom is, azt görgetem évek óta, és amikor adójóváírást igényelhettem volna vissza legutóbb, akkor emiatt nem lehetett, mert betudták a TB-tartozásba azt az SZJA-t, amit amúgy visszaigényelhettem volna...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!