Le tudnátok írni az inzulen rezisztens vizsgálat folyamatát?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Inzulin rezistenciA vizsgálat.
Változó, hogy a doki hány pontosat kér. Leggyakrabban 3 pontosat kérnek, ekkor vesznek vért, megiszod a cukros löttyöt, utána 60 perc múlva és 120 perc múlva ismét vesznek vért.
De van, aki csak 2 pontosat kér (0 és 120 perces), az én dokim 4 pontosat kért (0, 30, 60, 120 perces), sőt, lehet 5 pontosat is (0, 30, 60, 90, 120 perces).
Érdemes legalább 3 pontosra menni, és a cukor mellett inzulinszintet is nézni.
A cukros lötyi borzalmas (2 deci vízben 75 gramm cukor), ha teszel bele citromlét, gy tűrhetőbb.
Arra figyelj, hogy van, ahol magadnak kell vinned a cukrot. Ebben az esetben bemész a patikába, és megmondod, hogy 75 gramm glükózt kérsz OGTT-hez.
Arra is figyelni kell, hogy ha a cukrot úgy egyben beleöntöd egy adag hideg vízbe, akkor konkrétan megkövül az alján úgy, hogy alig bírod felkaparni. Mint a beton, komolyan. Tehát vagy apránként öntsd bele, kevergetés közben, vagy előző este egy kicsit melegítsd fel a vizet, öntsd bele a cukrot, keverd el, és következő reggelig tedd hűtőbe. Hidegen az íze is egy fokkal jobb.
A terhelésre természetesen éhgyomorra kell menni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!