Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » TB méltányossági kérelem?!

Mogyika13 kérdése:

TB méltányossági kérelem?!

Figyelt kérdés
Hallottam erről a bizonyos méltányossági kérelemről, de semmi konkrétat nem találok fent a neten róla. Május 15-ével lejár a Tb biztosításom ( eddig tanuló voltam), de szeptembertől újra tanulni szeretnék. Szerintetek van esélyem a kérelem pozitív elbírálására, ha falun lakom és pár hónapos munkát sajnos nem találnék.Köszönöm előre is a válaszokat!

2014. márc. 11. 17:09
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
Menj szociális segélyre,akkor kapsz méltányosságot,ellenkező esetben 6800Ft Pro Monat!
2014. márc. 11. 17:18
 2/10 anonim ***** válasza:

Nekem még csak annyit sem engedélyeztek, hogy befizethessem akkor az elmaradásomat, amikor már találtam munkát és kaptam fizetést amiből ki tudom fizetni...

Hozzátenném egyszer nem vettem igénybe egészségügyi szolgáltatást!

Mondjuk én előtte nem tanuló voltam, akkor még munkám volt.

Valami olyan van, hogy az önkormányzat átvállalja helyetted, de ahhoz segélyt kell kérni és hasonló kutyafüléket. Én odáig nem fajultam, hogy segélyért kuncsorogjak az önkormányzatnál, de őszintén szólva megérte volna legalább a TB miatt is.

2014. márc. 11. 17:20
 3/10 anonim ***** válasza:

Regisztrált munkanélkülinek kell hozzá lenned és mivel egymagad vagy, ilyenkor már külön háztartásban élőnek számítasz akkor is, ha a szüleiddel laksz és ha nem élsz együtt valakivel, akivel egy lakcímre vagytok bejelentkezve, akkor ha regisztrált munkanélküli vagy, akkor kérhetsz ilyet és mivel nincs jövedelmed, meg persze gondolom nagy értékű vagyontárgyad sem, meg is fogod kapni.

Az illetékes önkormányzattól kell kérni igénylőlapot, amit ki kell tölteni, illetve mellékelni kell hozzá a munkanélkülitől kapott papírt, ami arról szól, hogy nyilvántartásba vagy véve, mint munkanélküli és kapni fogod.

2014. márc. 11. 17:33
 4/10 anonim ***** válasza:

Az első válaszolónak pedig annyit írnék, hogy a segélyt sem csak úgy osztogatják, annak is vannak feltételei, egyik legfontosabb, hogy tartós munkanélkülinek kell hozzá lenni, vagyis legalább 1 éve regisztrált munkanélkülinek, amennyiben állástalanság miatt igényli valaki a TB rászorultságot. És ez az 1 év nyilván nincs meg a kérdezőnek.

De a TB rászorultságot nem kötik ehhez, így azt kérheti, ha a többi feltételnek megfelel.

2014. márc. 11. 17:36
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
jajj jól van már ti szerencsétlen lúzerek,bocs hogyí elírtam,micsoda feltétel kell hogy megigényelj 20on pár ezret,mint a cigányok..a dolgozó ember pénzéből kapjátok a segélyt nem az állam bácsitól ezt különösképpen jegyezd meg!
2014. márc. 11. 17:42
 6/10 anonim ***** válasza:

Neked mi bajod van utolsó? Rosszul aludtál? Vagy gond van a munkahelyen?

Arra nem gondolsz, hogy valaki esetleg a tanulmányai, munkája vagy ismeretsége során van tisztában bizonyos dolgokkal?

Attól, hogy te nem vagy tisztában a dolgokkal, az a te bajod, csak nem kell rögtön a falra mászni, ha valaki éppen felhívja a figyelmedet, hogy bizonyos dolgokkal nem vagy tisztában, csak osztod az észt tudatlanul.

Amúgy meg nem az a világ van, mint régen, hogy ezer a munkahely és mindenki tud dolgozni, ma esetleg a kérdező munkanélküli, holnap meg már lehet te leszel az! És addig, míg nem leszel nyugdíjas, már ha leszel egyáltalán nyugdíjas, addig meg ne szidd azt, aki rászorul esetleg az aktív korúak ellátására, mert még te is tartozhatsz közéjük.

Tudod nem azzal van a baj, hogy az emberek nem akarnak dolgozni, hanem hogy nincs hol vagy nem kellenek sehová!

2014. márc. 11. 17:49
 7/10 anonim válasza:
54%
Igen az Önkormányzat átvállalja 1 évig,ha nappali tagozatos voltál.Ki kell tölteni bent az Önkormányzaton ahova tartozol,pár papirt és azonnal biztositva vagy.Nekem legalábbis is volt.
2014. márc. 11. 18:22
 8/10 anonim ***** válasza:

nem kell regelt munkanélkülinek lenned.

én a járási hülyeségtől kértem

2014. márc. 12. 03:04
 9/10 anonim ***** válasza:

https://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__egeszsegugyi-ellata..

Itt azt írják, hogy nem számítotok egy háztartásban élőnek a szüleiddel.Én is így tudom.

2021. febr. 23. 11:18
 10/10 anonim ***** válasza:
Basszus megint 100 éves kérdésre válaszoltam
2021. febr. 23. 11:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!