Egy ÁPOLÓ heti beosztása hogy néz ki?
Konkrétan érdekelne, hogy hogy néz ki egy hét vagy hónap.
A szakmán belül melyik az a terület, ahol a leginkább önállóak a betegek a lábadozási idő alatt?
Úgy értem, hogy nem kell őket pelenkázni, fürdetni...
Nem zavar az ilyesmi sem (ápolónak fogok tanulni), csak úgy érdekel.
szemmészet, szülészet, bőrgyógyszáat az iylen heylek,
heti 4x 12 óráznak 1 szabadnap és újra
Köszönöm! :)
És a munkaidő 12 vagy 8 órás?
na, hát mi meg 8 órában dolgozunk...
csütörtök szabad, egy hét éjszaka, pénteken kezdem, következő hét szombaton fejezem be, szombat-vasárnap otthon vagyok. aztán következő hét hétfőtől vasárnapig délután, majd hétfő-kedd szabadnap. Szerda-csütörtök-péntek délelőtt, hétvége szabad. Aztán a következő éjszakáig szinte csak délelőtt, néhány nap délután, hol hét közben, hol hétvégén, heti 5 napon. Nyolcan vagyunk, 8 hetente esik rám az éjszakás hét.
és itt a szülészet a leglazább nálunk (én ITO-n vagyok.
Kedves utolsó! Mennyire visel meg a nappalosról az éjszakázásra való áttérés?
Van családod? Vagy ha nincs, el tudod képzelni, hogy a munkád mellett gyermeket nevelhess? Mert nekem ez nagyon fontos, nagyon családcentrikus vagyok, szeretnék legalább 2 gyereket majd a későbbiekben.
engem nem viselt meg a váltás, pedig nappal nagyon keveset tudok aludni :)
ÉS van családom, de nem jelentett gondot, sőt. Sokkal könnyebb csereberélni kollégákkal a farsang, évzáró, akármi miatt, mintha nyolctól ötig dolgoznék valahol. Plusz szadab délelőttökön lehet ügyet intézni, vásárolni, takarítani hátráltató gyerkkezek nélkül :)
Köszi! Engem több dolog mellett amiatt akartak lebeszélni, hogy ezt a hivatást válasszam, mert hogy nem jut idő a családra. A másik az alacsony fizetés, valamint a megbecsülés hiánya. Ez utóbbi gondolom nem általános, nem? Biztosan helyfüggő...
Én mindenképpen nővér szeretnék lenni :)
Jaj még annyi, hogy megbecsülés szempontjából számít-e, hogy okj-s vagy diplomás ápoló valaki? Én okj-s képzést fogok elvégezni.
Az én beosztásom így néz ki: nappal, éjjel, alvós, szabad, és kezdődik újra az egész. 12 órázunk, szülészeten vagyok.
A megbecsülés szempontjából mindegy, hogy diplomás, vagy OKJ. Inkább a teljesítményedtől függ, mennyire vagy megbecsülve.
A pénz nem túl sok, de így is imádom a munkámat, nem bántam meg, hogy ezt választottam. 5 éve dolgozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!