Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Csak engem háborít fel?!...

Csak engem háborít fel?! Kinek milyen tapasztalata van ezzel kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Bőrgyógyásznál voltam, az arcélemen, és nyakamon előjött akne miatt(ahol előtte sosem volt). A doktornő felírt x krémet, lemosót stb. Aztán úgy mégis rákérdeztem mitől lehet, mivel eddig ilyen problémám nem volt? Azt mondja nem tudja, lehet, hogy a sál vagy a hajam miatt. Ezen annyira megdöbbentem. Aztán rákérdeztem nem lenne e hosszútávon jobb az okot megkeresni és nem csak a tünetet kezelni. Ezután elküldött vérvételre, hogy hát megnézhetjük.

Hihetetlen, hogy csak úgy felírt mindenfélét, és azt volt képes mondani, hogy fogalma sincs mitől van, biztos a sál...

2014. febr. 18. 14:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

"- mert olcsó a búza

- mert olcsó a búzafehérje (glutén) "

De elvileg a zöldségek sem drágák (én legalábbis így tapasztalom), mégsem eszünk nagy átlagban túl sokat (eleget) belőlük.

Áh, nem értem én ezt az egész világot már. Egy időben a szójáról is állították, hogy ilyen jó meg olyan egészséges, aztán jött, hogy teli van fitoösztrogénnel (vagy mivel)és nem is olyan hasznos, sőt. Egyik mondja,hogy a tej élet, erő,egészség, másik meg, hogy nyákkeltő, rákosító anyag.

Most akkor mit együk, mindezek után? Én nem utasítok el elvből semmit sem, de azért hallottam már olyanról is, hogy a bioboltok és társaik, amik elvileg az emberek egészségéért volnának is csak pénzért terjesztik,hogy ez vagy az káros. Ha a glutén káros, akkor elvileg a zabital, rozsital, tönkölyital is káros, hiszen egy tőről fakadnak. És akkor itt már nem csak az merül fel, hogy mit egyen, hanem az is, hogy mit igyon az ember, amibe hosszú távon nem pusztul bele? (hacsak addig el nem viszi valami más mérgező anyag, vagy mérgező levegő, de az már megint más kérdés)

2014. febr. 19. 13:33
 12/18 anonim ***** válasza:

Ipari érdekek :)

Szójaipar, gabonaipar, gyógyszeripar, betegségipar.

Mind próbál megélni, plusz az egészet összefogó háttérhatalom próbál hatalmon maradni.

Ennyiről szól az egész.

A szójáról is mindig nevetséges volt, hogy bármire is jó lenne.. kevés átlátszóbb kamu volt.

Tejjel ugyan ez, egy dologra volt jó, a háború alatt táplálék volt.. hiszen ha levágták a marhát akkor 1 nagy adag húshoz jutnak, ha tejeltetik akkor hosszú időn át fehérjéhez, tejhez jutnak belőle.. pillanatnyi kényszerhelyzet tette divatossá.

Gabonákat szintén, háború alatt vált elterjedtté.

Miért nem eszünk zöldségeket gabonák helyett? Mert nem olcsó és mert hagyjuk hogy a régi megszokások irányítsák az életünket, átadjuk generációról generációra ezeket, pedig már rég nincs háború.. lenne mit enni, nem kellene tej meg kenyér meg szója..

2014. febr. 19. 14:08
 13/18 anonim ***** válasza:

"Tejjel ugyan ez, egy dologra volt jó, a háború alatt táplálék volt.. hiszen ha levágták a marhát akkor 1 nagy adag húshoz jutnak, ha tejeltetik akkor hosszú időn át fehérjéhez, tejhez jutnak belőle.. pillanatnyi kényszerhelyzet tette divatossá."

Na de várj, akkor ezek szerint a nagy háborúk előtt nem is nagyon fogyasztottak volna tejtermékeket az emberek? De hát még a régi festményeken is jól látszik, ahogy önti a szakácsnő / konyhalány a tejet a korsóból az üvegpohárba. Nyilván nem a borjúnak vitte ki...és ezek a festmények elvileg magát a mindennapi életet ábrázolták.

"Gabonákat szintén, háború alatt vált elterjedtté."

Azelőtt is ettek kenyeret, hiszen szintén képek tanúskodnak róla. Lehet persze, hogy nem ilyen mennyiségben, mint manapság.

Megkérdezhetem, hogy Te mi alapján táplálkozol? Esetleg paleo-s vagy? Nekem kozmetikus mondta, hogy egy időre álljak le a cukorral, liszttel (nem tette hozz, hogy milyen liszttel, így első körben a fehér lisztre gondoltam)és a tejtermékekkel. Kb. két hete nem is eszem őket. A közérzetem mondhatni változatlan, nem feltétlen érzek több energiát / kevesebb fáradtságot, viszont héhe-hóba szédülgetek és elég lepedékes a nyelvem (bár eddig is az volt, szóval inkább úgy mondanám, hogy a helyzet változatlan).

Viszont lett két új tünetem, ami eddig nem volt: a nyelvem elöl barnás színű, és mintha vagy kis hajszálrepedések vagy mintázat alakult volna ki rajta, a másik tünet pedig, hogy rendesen száraz a szám, szinte horzsolódik, majdhogynem összetapad a nyelvem és a szájpadlásom, és nagyon idegesít, mert nem mulasztja el semmi.

Elvileg, ha már ennyi káros(?) élelmiszert kiiktattam az étrendemből, akkor szebbnek kellene, hogy legyen a bőröm, mégsem az, és a testem is jobb állapotban kellene, hogy legyen, mégsincs abban. Vagy több idő kell neki?

Voltam természetgyógyásznál is, mondta,hogy ezek mind a túlsavasodásnak a tünetei. De furcsa módon a húst nem tiltja, pedig tudtommal bizonyos húsfélék szintén nagyon savasíthatnak! Sőt, ő a gabonaféléket sem tiltotta meg, csaka cukrot, koffeint, tejtermékeket. Ja, és furamód az olajos magvakat is, amit nem is értek, hiszen rengeteg vitamin van bennük, nem? akkor azok pl. mitől lehetnek károsak?

Ezt, amit a kozmetikus mondott, amúgy egyelőre csak próbaképp csinálom. A cukorról amúgy simán lemondanák, meg van is cukros a családunkban, szóval óvatos is vagyok a cukorral alapból, de lehet, hosszútávon a tejtermék és a gabona nagyon hiányozna.

2014. febr. 19. 14:39
 14/18 anonim ***** válasza:

Akkor csak sorban.

Tejivás több évezrede van, de a háború alatt vált 'szent' élelmiszerré.

Gabonatermesztés is ~ 10 ezer éve van már, de fokozatosan került túlsúlyba a fogyasztása és a háború alatt vált 'legfontosabb' táplálékká, azóta is ezt a trendet követi sok ember + ma már 1000 ft/kg ár felett (hús árnál drágábban) is képesek vagyunk gabonát venni ha éppen győri édesnek vagy egészséges keksznek nevezik el.

Tehát nevetséges mára a helyzet.

Én mi alapján is táplálkozom.. van időm este rizst főzni, bedobok mellé pár frissebb zöldséget, hétvégéről ami maradt sült zöldéget és ezt eszem egy kis kolbásszal, szalonnával.

Én reggeltől esetig dolgozom + edzem, ma mondjuk lesz időm újra vásárolni (zöldséget és húst) tehát lesz normálisabb ételem holnapra és péntekre, de ma még a rizs a menő nálam.. egyszerűség kedvéér, nem azért mert olyannyira jó lenne.

Te eseted:

2 hét alatt lehetne közérzeti változás, meg nem is. Gyulladások nem szűnnek meg ilyen gyorsan.

Teljesen liszt (gluténmentesen) eszel? Mert az nem annyira nyerő, hogy nem eszel lisztet, de hetente lecsúszik.. egy sör amiben glutén van, és akkor olyan mintha nem ennél lisztet.

A nyelved jeleihez nem értek, de úgy tudom használják a nyelvet a testünk állapotának megítéléséhez. Hát, olyan emberrel kellene beszélni a mostani állapotodról aki ért ehhez is. Én nem tanultam meg hogyan lehet értelmezni a nyelven lévő lepedéket.

2014. febr. 19. 14:52
 15/18 anonim ***** válasza:

"Teljesen liszt (gluténmentesen) eszel? Mert az nem annyira nyerő, hogy nem eszel lisztet, de hetente lecsúszik.. egy sör amiben glutén van, és akkor olyan mintha nem ennél lisztet."

A sört nem szeretem, de még nem iktattam ki teljesen a lisztes dolgokat, mert ettől a hirtelen leszűkített étrendemtől nekem eléggé hiányérzetem lett, de nem a cukorra vagy a tejtermékekre feltétlen. Azt hiszem, leginkább az eddigi gabonafélék hiányoznak, mert az nálam alap volt. Most helyette próbálom pl. a rizst, gombát, de jó volna olyan táplálék is, amit nem kell főzni, csak bekapom és megyek (elég zilált a napirendem, nem nagyon van időm főzni).

Iszom a gabonatejeket is (egyelőre), mert a gyógytea és ásványvíz íze már kicsit unalmas, és nem tudom, mit igyak helyettük..esetleg zöldségleveket, vagy gyümölcsleveket lehetne..de mi mást lehet inni?

2014. febr. 19. 17:34
 16/18 anonim ***** válasza:
De az olajos magvak tiltásán még mindig nem tudtam túltenni magam, mert laktat is, finom is és teli van vitaminokkal...
2014. febr. 19. 17:36
 17/18 anonim ***** válasza:
Ja, és a természetgyógyász azt is mondta, hogy tojást se egyek..már a nyelvemen volt, hogy akkor mégis mit egyek? :D
2014. febr. 19. 17:43
 18/18 anonim ***** válasza:

Igen, komoly probléma mindig a helyes táplálkozás megvalósítása. Könnyebb az elméletet tudni mint alkalmazni a gyakorlatban.

Én azt tanácsolom, hogy olyanoktól kérj tanácsot, akik a hétköznapokon pl. szintén tej-gluténemtesen esznek. Nekem ha kérdésem van, akkor felteszem paleós csoportokban, nézek ott recepteket stb.

Segítenék én is, de én heti 5 nap edzek, nekem igazán sok figyelmem nem marad az étkezésem részleteire.. Plusz igyekszem igénytelen lenni. Iszom vizet, megeszem amit éppen megeszek, és közben hiányzik valami igazi finomság.. De nálam lehet ügyesebben is csinálni, ezért nézz ötleteket, tippeket megfelelő blogokon, fb. csoportokban.

Olajos magokkal:

vagy a fitát tartalmukkal lehet gond, vagy kérdezd meg a természetgyógyászt a miértről..

ugyan úgy mint a tojásra, lehetnél érzékeny olajos magokra, oké. de ezt előbb ki szokták vizsgálni, ez nem olyan mint a glutén, hogy mindenki érzékeny rá. olajos magokra, tojásra az érzékenység, allergia inkább már következmény szokott lenni a károsodott bélfal miatt.. ha jól tudom.

de kérdezz utána, plusz nem biztos hogy tényleg el kell hagynod a tojást, magokat.

2014. febr. 19. 19:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!