Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » 63kg vagyok és sehogyan sem...

Kakszilajos17 kérdése:

63kg vagyok és sehogyan sem tudok fölvenni egy pár kg-ot. Mit ajánlotok?

Figyelt kérdés
Sokat szoktam sportolni főleg kondi illetve futás. 173cm és 63kg vagyok. Ezt a súlyt egy kicsit kevésnek tartom. A kondizáshoz valami féle tömegnövelő egyzés vagy a táplálkozásban tudtok valamit ajánlani? Szteroidot meg ehez hasonlókat nem szedek és nem is akarok.

2014. febr. 16. 11:35
 1/2 anonim ***** válasza:

1.ne fuss

2.kondizáshoz egyél sok szénhidrátot. rizs, tészta, krumpli, kenyér.

kenyér, tészta és rizs inkább barna, teljes kiőrlésű, tönköly, durum. illetve 5-10 kiló felszedése után minimaliználni kell mert nem egészséges.

3. fehérjének inkább zsíros húsokat egyél, legyen benne fehér mellett vörös is, pl disznó oldalas, sonka, kacsa.

belső szervek közül a máj még nagyon jó és olcsó.

időnként, max heti 1x legyen bab/lencse és hasonló hüvelyesek.

4. figyelj a zsírra is, ehetsz akár zsíros kenyeret is. illetve a zsír miatt figyelni kell az omega 3 (hal-olaj, lenmag)

5. mellé sok zöldséget fogyassz és bőségesen vizet is.

gondolom nem drogozol cigizel kávézol, energiaital meg szénsavas, ízesített színerzett cukrozott lötyiket is kerüld. ja, és a koffeines teák sem, inkább immunerősítő teák.

mellé kell mesterséges kiegészítés, főképp multivitamin, ízület és porckapszula.

az edzéseken főképp a nagy terhelés kis ismétlésszámmal, kevés pihenővel ajánlott, edzés előtt főképp szénhidrát, utána főképp fehérjetartalmú ételeket kell enni. előtte kisebb mennyiséget, utána evés és pihenés. ha jól csinálod napi 9-10 órát fogsz aludni, és legkésőbb 9kor már alszol. sőt, valsózyínű hogy serdülőkorban vagy, úgyhogy napi 10 óra alvás lesz, akkor érdemes még mellé kalciumot és magnéziumot (2:1arányban) szedni.

konkrétumokat nem írok, szerintem egyelőre ezt is elég lesz megemésztened.

2014. febr. 16. 14:14
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm ezt a terjedelmes választ:-) . Ez a sok alvás nem nagyon fog összejönni, ugyan is koleszos vagyok. A másik az, hogy egy hete megsérült a mellkasom kondizás közben. A fájdalom nem vészes,de ha megerőltetem akk. azért tud fájni. Mit csináljak,hogy elmúljon? Lehet valami komolyabb baj is belőle, vagy csak időkérdése míg elmúlik?
2014. febr. 16. 14:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!