Magánrendelésen számlát is kellene adnia?
Sajnos betegségből adódóan havonta többször is kell nőgyógyászhoz járnom. A hócipőm már tele van hogy csak fizetek, és fizetek...De ki bírja ezt anyagliag? Magánrendelést választottam mert ugye SZTK-s rendelésen úgy bánnak az emberrel mint a kuytával. (vagy úgy se, ráadásul nem is kezeltek az SZTK-ban 2 éve megfelelően, ebből adódott most ez a betegségem)
Felháborító, hogy mennyit el tudnak kérni és mindig csak visszahívnak, a gyógyszert is több adagban írja fel, mikor megtehetné hogy 3 havi adagot felírjon, de nem baj...fizessen csak az a szerencsétlen beteg, mikor a havi gyógyszere összesen 15.000 Ft(!!!)
Ami feltűnt, eddig egyetlen magánrendelésen sem kaptam számlát. Mivel magán, így számlakötelesek is. Nem igaz? Mit szólna a doki hozzá, hogyha kérnék róla számlát is? Kereshetek új dokit, mert azokután "kutyául" fog viselkedni velem?
Gyűlölöm a magyar egészségügyet. Nem lenne semmi bajom ezzel a fizetősdivel, ha nem kellene a TB-t fizetnem! De így??? A doki is ugyanúgy felveszi a fizetését mint akárki más...és még hálapénz is? És még sajnálni kell őket mert szegényeknek milyen kevés a pénzük...
Az én véleményem az, hogy ezt csak is mi a betegek rontottuk el akkor, mikor valaki elkezdett hálapénzezni. Onnantól kezdve meg már szinte tartották a kezüket. Csak azt nem értem mire a pluszpénz? Mikor ők ugyanúgy kapnak fizetést és a színvonal és gyógyítás is kicsivel magasabb. Az az ember aki meg nem tud fizetni, haljon meg. Mert az SZTK-s rendelés siralmas és katasztrófa.
Nagyon fel vagyok most háborodva.... És nem hiszem, hogy semmiségen.
12:22 vagyok. Miskolcon nem tudok jó dokit (rosszat sem) :)
Viszont a kismamák mindig kitárgyalják az orvosokat, a kilenc hónap alatt van is lehetőségük bőven megismerni őket. Van, amelyiket ajánlják egymásnak és van akitől óvaintenek mindenkit. Keress vissza a gyermekvállalás topikban, biztosan találsz miskolcit is. Ha mégsem, írd ki kérdésben!
Ja, bocs, az alapkérdésre: persze, hogy ugyanúgy kell(kellene) számlát adnia a magánrendelés után az orvosnak, mint ahogy a villanyszerelőnek, a tévészerelőnek, vagy más szakembernek. De azok sem mind adnak.Ezt nevezik adócsalásnak.És ezt a 'sportot' a vállalkozók jelentős része űzi.
"A doki is ugyanúgy felveszi a fizetését mint akárki más...és még hálapénz is?"
A magánrendelés után nem kap fizetést az orvos, a jövedelme a megrendelő pácienstől van. Ezért hálapénzt sem kap, csak a díjazást, amit megszab. Ami -elvileg- mint írtam, számlaköteles.
Sajnos az SZTK-s orvosokat már majdnem végigjártam. Nem tudom ismered-e Miskolc lakosságát? Vagy borsodét. Na igen. Ebből a szempontból meg is értem, hogy miért idegbetegek az orvosok. És nekem sem esik jól egy büdös 8 gyerekes anyuka mellett ülnöm a büdös, koszos, lepusztult váróteremben.
Ördögi kör. Most találtam egy orvost. Sokan dícsérik, jó szakorvos, jó árakkal és nem szájhúzva ad számlát. Hátha bejön...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!