Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Magánrendelésen számlát is...

Magánrendelésen számlát is kellene adnia?

Figyelt kérdés

Sajnos betegségből adódóan havonta többször is kell nőgyógyászhoz járnom. A hócipőm már tele van hogy csak fizetek, és fizetek...De ki bírja ezt anyagliag? Magánrendelést választottam mert ugye SZTK-s rendelésen úgy bánnak az emberrel mint a kuytával. (vagy úgy se, ráadásul nem is kezeltek az SZTK-ban 2 éve megfelelően, ebből adódott most ez a betegségem)

Felháborító, hogy mennyit el tudnak kérni és mindig csak visszahívnak, a gyógyszert is több adagban írja fel, mikor megtehetné hogy 3 havi adagot felírjon, de nem baj...fizessen csak az a szerencsétlen beteg, mikor a havi gyógyszere összesen 15.000 Ft(!!!)

Ami feltűnt, eddig egyetlen magánrendelésen sem kaptam számlát. Mivel magán, így számlakötelesek is. Nem igaz? Mit szólna a doki hozzá, hogyha kérnék róla számlát is? Kereshetek új dokit, mert azokután "kutyául" fog viselkedni velem?

Gyűlölöm a magyar egészségügyet. Nem lenne semmi bajom ezzel a fizetősdivel, ha nem kellene a TB-t fizetnem! De így??? A doki is ugyanúgy felveszi a fizetését mint akárki más...és még hálapénz is? És még sajnálni kell őket mert szegényeknek milyen kevés a pénzük...

2009. dec. 9. 10:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Én sem kaptam még dokitól számlát,pedig ha magánrendelés,akkor ugye az egy vállalkozás.Azaz köteles lenne adni.Így zsebre játszanak.És nem a miénkre.Dehát sok vállalkozással így van ez.Nagyon kevesen adóznak,ezért is járunk ott,ahol.Ennyi embert nem tud eltartani az a néhány tisztességesen adózó.
2009. dec. 9. 10:59
 2/14 anonim ***** válasza:
A magándokinak az a fizetése, amit kap a betegektől rendeléseken. Persze többnyire máshol is dolgoznak, ahol van fizetésük. Kb. 8 év kemény egyetem után megkeresnek vele annyit, mint egy jó szakmunkás. Ez egy dolog, de a magánrendelésnek nem kevés költsége is van, pl. rendelő bérlés, rezsi is van, a műszerek sem kevésbe kerülnek, akinél asszisztens is dolgozik legalább részidőben. Ennek ellenére kellene adni számlát minden alkalommal, amikor fizetsz. A legtöbb egészségpénztárban ezt el is lehet számoltatni. Neked is javaslom, lépj be valamelyikbe, így cirka 22 % körül ebből visszakaphatsz, ha van adózott jövedelmed. Igaz, nem készpénzt kapsz, hanem egészségügyi szolgáltatásra beváltható "számlaegyenleg növekedést" , de ezt elköltheted gyógyszerre, ogyi engedélyes gyógyhatású készítményekre stb-re is. Igaz, ennek maximált értéke is van, amit te valószínűleg túl is lépsz a drága gyógyszereddel, de ha elmondod a dokidnak, hogy az egészségpénztár miatt számlára is szükséged van, nem fogod olyan kellemetlenül érezni magad.
2009. dec. 9. 11:02
 3/14 A kérdező kommentje:

Az én véleményem az, hogy ezt csak is mi a betegek rontottuk el akkor, mikor valaki elkezdett hálapénzezni. Onnantól kezdve meg már szinte tartották a kezüket. Csak azt nem értem mire a pluszpénz? Mikor ők ugyanúgy kapnak fizetést és a színvonal és gyógyítás is kicsivel magasabb. Az az ember aki meg nem tud fizetni, haljon meg. Mert az SZTK-s rendelés siralmas és katasztrófa.

Nagyon fel vagyok most háborodva.... És nem hiszem, hogy semmiségen.

2009. dec. 9. 11:06
 4/14 anonim ***** válasza:
Szegény! Próbáltál már másik sztk-s rendelést? Nem tudom, hogy hol laksz, de Budapesten, Érden és Százhalombattán tudok nagyon rendes orvost ajánlani, akik az sztk-ban ugyanolyan lelkiismeretesek (ingyen!)mint a magánrendelésükön (ezek közül nem is mindegyiknek van). Főleg, ha most úgy érzed, hogy megfelelő diagnózist állítottak fel és erre jó a jelenlegi kezelésed, akkor nyugodtan átmehetsz valamelyikhez és ha őszintén elmondod, hogy anyagi okokból nem engedheted meg magadnak tovább a magánorvost, a jelenlegi leleteid alapján kiírják a gyógyszereidet és figyelemmel kísérik az állapotodat. Nem minden sztks tetű, bár tény, hogy sokan azok.
2009. dec. 9. 12:22
 5/14 A kérdező kommentje:
Miskolcon lakom. Elég biztosnak tűnik. Anyagilag már tényleg nem nagyon lehet bírni ezt, de hát mit csináljak? Ha nem akar meghalni az ember akkor bírni kell.
2009. dec. 9. 12:32
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem minden SZTK-s orvos goromba, vagy etikátlan. Van ilyen is, olyan is. Mint ahogy van közöttük jó orvos és rossz orvos is(szakmailag). Az orvosi egyetemet el lehet végezni kettesekkel bukdácsolva és kitűnővel, Summa cum laude-val is.Ahogy van pancser vízvezetékszerelő, van pancser orvos is. Ez nem függ attól, hogy privátilag, vagy államilag praktizál.Ez vonatkozik az etikájukra is. Van akinek van és van akinek nincs. Van aki elvárja a hálapénzt és van aki nem. Próbálj meg másik 'SZTK'-s orvost találni, ha nagy az anyagi teher, amit a magánorvosnak fizetsz.Persze az SZTK-ban lassabban kerülsz sorra, várakoznod kell...stb.
2009. dec. 9. 14:00
 7/14 anonim ***** válasza:

12:22 vagyok. Miskolcon nem tudok jó dokit (rosszat sem) :)

Viszont a kismamák mindig kitárgyalják az orvosokat, a kilenc hónap alatt van is lehetőségük bőven megismerni őket. Van, amelyiket ajánlják egymásnak és van akitől óvaintenek mindenkit. Keress vissza a gyermekvállalás topikban, biztosan találsz miskolcit is. Ha mégsem, írd ki kérdésben!

2009. dec. 9. 14:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Ja, bocs, az alapkérdésre: persze, hogy ugyanúgy kell(kellene) számlát adnia a magánrendelés után az orvosnak, mint ahogy a villanyszerelőnek, a tévészerelőnek, vagy más szakembernek. De azok sem mind adnak.Ezt nevezik adócsalásnak.És ezt a 'sportot' a vállalkozók jelentős része űzi.

"A doki is ugyanúgy felveszi a fizetését mint akárki más...és még hálapénz is?"

A magánrendelés után nem kap fizetést az orvos, a jövedelme a megrendelő pácienstől van. Ezért hálapénzt sem kap, csak a díjazást, amit megszab. Ami -elvileg- mint írtam, számlaköteles.

2009. dec. 9. 14:09
 9/14 A kérdező kommentje:

Sajnos az SZTK-s orvosokat már majdnem végigjártam. Nem tudom ismered-e Miskolc lakosságát? Vagy borsodét. Na igen. Ebből a szempontból meg is értem, hogy miért idegbetegek az orvosok. És nekem sem esik jól egy büdös 8 gyerekes anyuka mellett ülnöm a büdös, koszos, lepusztult váróteremben.

Ördögi kör. Most találtam egy orvost. Sokan dícsérik, jó szakorvos, jó árakkal és nem szájhúzva ad számlát. Hátha bejön...

2009. dec. 9. 14:10
 10/14 A kérdező kommentje:
ergó ha nem szájhúzva ad számlát akkor annyira nem is anyagias...
2009. dec. 9. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!