Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Miért jó a tej? (előnyei/hátrá...

Miért jó a tej? (előnyei/hátrányai)

Figyelt kérdés
Napok óta minden este iszok egy pohár tejet.. Biztos vannak előnyei és hátrányai, és ezeket szeretném megtudni.. 16/L

2014. febr. 3. 22:13
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
44%
Ha langyos tejet iszol lefekvés előtt könnyebben alszol el. Ha rendes tejet iszol akkor egészséges. Sok kálciumot tartalmaz így erősödnek a csontjaid? stb. :-)
2014. febr. 3. 22:28
 2/20 A kérdező kommentje:
hideg tejet szoktam inni.. melegen nem nagyon ízlik
2014. febr. 3. 22:38
 3/20 anonim ***** válasza:
53%

Ez a tej meg calcium h.lyeseg a tejipar sikeres reklamja, amivel raveszik a tomegeket, hogy vasaroljak a tejet, holott tobb kutatas is kimutatta, hogy a bolti pasztorozott tejben szinte semmi hasznos nincs, kalcium se! DE! Van benne hormon, meg gyogyszer maradek, meg egy csomo minden mas, amire az emberi testnek SEMMI szuksege!

Ha mindenaron tejet akarsz inni, akkor vegyel haztajit, termelotol. A bolti sz.rt felejtsd el.

Eleve beteg otlet, hisz az ember az egyetlen allat, aki mas allat mellvaladekat fogyasztja azutan, hogy a szoptatasi korbol kinott.

[link]

[link]

[link]

Es ha valakinek megy az angol, akkor tovabbi irasok a tejrol:

[link]

[link] (ebben a cikkben a tejben talalhato vegyszerekrol van szo, amit a tehenkenek adnak gyogyszer (antibiotikum, anti-depi, stb) az mind belekerul a tejebe!)

[link]

2014. febr. 4. 00:38
 4/20 lencsefőzelék ***** válasza:
70%

Egyetértek 3-assal, a tehéntej a bocinak való, de neki is csak addig, amíg el nem érte a születési súlya háromszorosát. Csak az emberi faj többsége olyan ostoba, hogy felnőtt korában is egy másik faj gennyes tőgyváladékát issza, mert bedőlt a sok kamu reklámnak. Én több mint 14 évig köhögtem tőle, orvosok nem tudtak rájönni, hogy mitől köhögök, saját magamnak kellett. Persze mindenki a saját kárán tanul a legjobban, bár vannak, akik még azon sem.

Érdemes belehallgatni a Weixl Várhegyi Lászlóval készült interjúba itt:

[link]

3 és fél perctől beszél a tejről.

Ezt is érdemes elolvasni:

[link]

2014. febr. 4. 01:04
 5/20 anonim ***** válasza:
Első vagyok. A rendes tejen én is a házit értettem. De am érdekes h több száz évig azt ittuk, most meg nem jó...
2014. febr. 4. 08:35
 6/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2014. febr. 4. 10:06
 7/20 anonim ***** válasza:
8%

egészséges! élő példa én vagyok:több, mint 20 éve fogyasztok tejet és tejtermékeket és olyan erős csontjaim vannak, hogy szó szerint nem tud eltörni pedig már sok balesetem volt de csak zúzódás volt az eredmény, meg ha valaki ráüt pl a kezemre nem nekem hanem neki fáj

[link]

2014. febr. 5. 17:12
 8/20 anonim válasza:
24%

pl: anyatej --> tápláló, immunrendszert erősíti, sok vitamin és ásványi anyag forrása, kalciumforrás, stb.

a tehéntej/kecsketej, stb. --> ez is anyatej, csak az anya nem ember, hanem állat: a tehén, a kecske, stb.

az állatok is ugyan úgy táplálják tejeikkel az utódokat, mint az emberanya a gyermekét

nyugodtan igyál napi egy pohár tejet, akár többet is ihatsz:)

ha meg majd nem fogod akarni, figyel oda, hogy a szervezeted jelzi, hogy tarts egy kis szünetet :)

2014. febr. 7. 00:26
 9/20 anonim ***** válasza:

Konyorgom, te lattal mar kifejlett peldanyt (legyen az lo vagy tehen vagy kecske) az anyaallat emloit szopni?

Felnott embertarsaid kozul hanyan cumiznak anyatejet? Nem veletlen jon el az ido mindenki eleteben, hogy abbahagyja a tejivast.

Csak az ember ilyen esztelen allat, hogy tovabb szopik.... raadasul mas allatet....

2014. febr. 7. 00:59
 10/20 anonim válasza:

nem az állat vagy az emberanya emlőit szopni, jaj Te butuska,

hát a tejet, amit a boltban kapsz, az is állattól van - jó esetben - és azt pohárból iszod :)

2014. febr. 7. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!