Nyugdíjas rákos beteg elhelyezésére milyen lehetőség van?
Igen,ez hospice feladat.
www.hospicehaz.hu/ Itt érdeklődjetek.
Bocsánat, hogy így kérdezem, de haldoklik a beteg? Vagy szinten tartható állapotban van?
Attól, hogy nyugdíjas, még lehet épp hatvan év körüli, a rákos betegségek is kezelhetők, amíg nincsenek áttétek.
A Hospice ugyanis a haldoklóknak nyújt segítséget, reméljük, nem erre van szüksége a betegnek.
Sajnálom. Ebben az esetben a gondozóház sem megoldás, mert oda általában csak magát valamennyire ellátni tudó időst, beteget vesznek fel. Vannak olyan jellegűek is ugyan, mint az elfekvő, de azt jó szívvel nem ajánlanám. Megnéztem ilyet, ki is fordultam..
Az én Papámat sikerült egy elég magas színvonalú gondozóházba elhelyezni, amikor még jó állapotban volt, de amikor már a wc-re sem tudott kimenni és enni se ment le, vissza kellett vinnünk a kórházba. Sajnos, ott hunyt el.
Kérdés az is, hogy anyagilag mit tudtok vállalni. Érdemes megkérdezni a háziorvost, nekem utólag mondta, hogy tudott volna ajánlani gondozónőt akár egész napra.
Talán ez a legemberségesebb megoldás, mert az öregek nem bírják a környezetváltozást, ha tudják, hogy végleg elkerülnek otthonról, feladják.
Végső esetben az ajánlott Hospice tud segíteni.
Sok erőt kívánok!
Nem feltétlenül kell 24 órás...
Együtt laktok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!