Miért üldözik a KÉK PONT tűcsere programot?
Ha becserélik a használt tűket, akkor már hogy a csudába keletkezne belőle utcai szemét.
Itt más lehet a háttérben! De, mi?
Az, hogy a politikusaink ostobák.
A mostani politikai irányvonalba nem illik bele az ártalomcsökkentés fogalma. Inkább dögöljön meg mindenki, aki drogozik.
Igen.
Annyit hozzátennék, hogy a jelenlegi cél a "drogmentes Magyarország" megvalósítása, és ebbe nem fér az bele, hogy vannak kábítószerrel rendszeresen élőket ellátó szervezetek, mert akkor ugye ez azt is jelenti, hogy vannak kábítószerrel rendszeresen élők, és az akkor már nem drogmentes.
Az első ember hozzászólását tovább kiegészítve azt lehet mondani, hogy a jelenlegi kormányt nem érdeklik a szakmai érvek és eredmények. Ne legyen igazam, de ebből komoly egészségügyi probléma lehet (HIV / hepatitis fertőzöttség terjedése).
Csak azért, mert betiltanak valamit, nem fog eltűnni. Az egész bukott drogháború története erről szól: ostoba, politikai alapon hozott döntésekről, amit aztán utólag nem elismerni ostobaságnak.
Kedves vezetőink nem értenek a szociológiához, nem ismerik a tényeket, csak az emberek vélt igényeire való ráigérés, és a látszatintézkedések mennek ezerrel.
Ha érdekel konkrétum, tudok linkeket, 100x belinkeltem már azokat, most túl mérges és fáradt vagyok rá. Később tényleg nagyon szívesen.
Jó!
Személyesen nem ismerek drogozó embert, engem az bosszant, hogy önkéntesen segítő embereket ilyen aljas, társadalomellenes hatalom így meggyaláz.
Egyet értünk.
Droghasználót meg valószínűleg ismersz, nem is egyet, csak nem tudsz róla (persze nem feltétlenül intravénás droghasználót, hanem mindent, így a kannabiszt is beleszámítva).
Ha összefutnánk az utcán, rólam sem mondanád meg, mit, mennyit és hányszor fogyasztottam. A droghasználók NAGY része problémamentes.
Az a kis része pedig aki komoly problémákkal küzd az legfeljebb beteg, és/vagy rettenetesen szerencsétlen. A tűcsere betiltásával nem fogják magukat meggondolni.
Szerintem is a KÉK PONT célja sem a rá- sem a leszoktatás, hanem egyszerűen közegészségügyi védelmet adott bizonyos fertőző betegségek ellen.
De a hatalom egyetlen tollvonással, máról holnapra, szüntet meg mást is, például rokkant-ellátást, legújabban több civil egyesületnek megtiltotta a "szövetség" szó használatát. Gondolom az ezentúl csak a Fideszt illeti meg.
Ez van.
A tűcsere programmal nagy százalékban meglehet előzni a HÍV terjedését és az abból következő AIDS-t.
De sokan úgy gondolják, nálunk is volt erről vita a suliban, hogy ha már drogozik nyugodtan haljon meg AIDS-ben.
Emberek és a felfogás...
Szerintem jó ötlet ez a program és nem, attól mert van ez a lehetőség nem jutott eszembe magamba lőni valamit, csak mert "visszavihetem a tűt".
21/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!