Műttetni vagy sem? Férjemnek keresztszalag szakadása és porcleválása van sportbaleset miatt.
Ezek szerint csak részleges szakadása van, mert teljes szakadással nemhogy nem guggolna, de menni sem tudna.
A részleges szakadásnál a szakadás mértékétől függ, hogy műteni kell-e. Hallgassatok az orvosra, az ő kezében vannak a leletek.
én inkább most túlesnék rajta. úgy is sok a gyógyulási idő:
műtét
kb 10 hét gipsz
hónapokig tartó gyógytorna
de így két évig sántikál. utána műtét, stb, stb. szerintem az rosszabb
Kicsit későn tévedek ide, de:
Nekem 3 hete volt keresztszalag pótlásom + eltávolították a levált porcot. Több mint 1 éve elszakadt már a keresztszalagom csak akkor az orvos hibázott és nem vette észre. 1 évig szakadt keresztszalaggal fociztam és kb semmit nemvettem észre az egészből, nekemis azt mondta a doki h az erős izomzat miatt. Most csak 1 ütközésnél nagy fájdalom miatt bementem a kórházba és a doki egyből a műtétet javasolta. 2 nap múlva megis műtöttek. Gipszet nemkap hisz a lábat majd mozgatnia kell+ hajlítani. Már egész jól vagyok bár még mankózgatok, 1 hét múlva reményeim szerint ráállhatok. Ha engem kérdezel műtessétek meg, az a biztos, főleg ha még sportolni is szeretne és rendszeresen mozogni. Énis ugy tudom h keresztszalag nélkül akár elis lehet élni, de akkor a sportolásra neszámítson+ roncsolódik nagyon a térd. Sok sikert a továbbiakban! Remélem még tudtam segíteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!