Mandula nélküli élet? (lent)
Voltam háziorvosnál, mert 2 hétig fájt a mandulám. Megállapította, hogy a jobb oldali jóval nagyobb a bal oldalinál.
Ott nem merült fel bennem a kérdés, de itthon igen, hogy a mandulának milyen szerepe van? Miért jó, ha meg van még?
Érdemes lenne kiszedetni? Lenne belőle valami hátrányom ha kiszednék az egyiket?
Köszönöm a válaszokat előre is!
19/L
Jaja, ahogy írta valaki, védekezés a szerepe.
Nekem kiszedték, már felnőtt koromban, mert a gyulladás javíthatatlanul idült volt benne, és zavart. Állandóan fehér bigyók nőttek benne, és nem volt jó szaga..
Tök jól megvagyok nélküle, nem éreztem eddig hiányát, remélem így is marad, persze nyilván az lenne normális, ha lenne mandulám.
Ameddig neked orvos nem javasolja a kiszedését, téged sem zavar a mindennapokban, és nem kell gyógyszerekkel tömködnöd magad miatta, addig ne szedesd ki!
Ha meg műtét lenne, akkor tudj meg róla mindent, és jól válassz kórházat!
Valaki írta a 3 napos bentmaradást... Nos ez normál esetben elég, ezzel semmi baj, csak ha valami nem stimmel a betegnél, nehezebben gyógyul neki a sebe, vagy nyilvánvaló, hogy ha útnak eresztik, akkor megfogja erőltetni magát, és felszakad a seb, akkor célszerű maradni.
A 3 nap, ha elmagyarázzák, hogy mit tehet és nem tehet a beteg, akkor elég.
Csak!
Sajnos hazánkban a megnyugtató 3 napos benttartás is igen ritka!!! A legtöbb embert már 1 napon belül hazaküldik... ez a probléma, ez az igazán veszélyes!
Egyébként rutinműtét, jók a dokik, nem annyira veszélyes ez.
Igen, én is ezt vettem le a mondanivalójában! :-)
Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :-)
Csak azért szokták kiszedni gyerekkorban, mert felnőttként nagyobb a veszélye, ahogy fentebb is írták. Az hogy most nem szokott gondot okozni neki, még nem jelenti hogy 30 év múlva sem fog. Csak akkor már belehalhat.
Természetesen nekem is kikapták oviskoromban. Szerintem kérdezz meg más orvost is erről. Én egyébként jobban vagyok amióta kivették, alig vagyok beteg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!