Pontosan hogyan működik az ágytálazás?
Ha nincs szigorú ágynyugalomra ítélve a beteg, akkor amennyire a mozgásod, fájdalomtűrésed engedi, kimehetsz a wc-re, a nővér kikísér. Ha nem,van szoba wc, azzal kitolhatnak, az mégis jobb. Ha más lehetőség nincs,marad az ágytál. Segítséggel beteszik alád,vagy te magadnak,elvégzed a dolgodat, ha tudod, magadnak törlöd ki. (mindenki eléri a saját s..gét). Kivéve ha totál magatehetetlen. A nővér kiviszi,beteszi a gépbe, visz másikat. Lemosás csak szükség esetén, fosásnál, ha minden összekenődik, de ez téged nem hiszem,hogy fenyeget. Fürdetés általában este.vagy hajnalban van, segítenek ha szólsz. És ami az első hsz-t illeti, NEM mindenki várja el a honorálást érte,ne hallgass rá! Kapunk fizetést,arról meg nem a beteg tehet,hogy alul vagyunk fizetve, és ez a munkánk, nem szívességből teszem,hanem kötelességtudatból és empátiából! Aki elvárja,az olyan is! Kitartás és mihamarabbi felépülést neked!
25/L, egy nővér
Voltam ilyen helyzetben. Éppen elég elesett állapotban voltam. Hárman voltunk a szobában, mindhárman velem egykorú lányok. Akkoriban kamaszként duplán cikinek tűnt az egész. Kedves nővérke jött be, amikor szóltam hogy ki kellene mennem wc-re behozott egy ágytálat.
Akkor már sírtam, annyira kétségbeestem hogy most mi lesz velem. De a nővérke aranyosan lekezelte a helyzetet, mondta, hogy a lányok biztosan nem haragszanak meg érte, ha most kimehetnek megnézni az Esmeraldát. :)
Kimentek tévézni, és nem volt semmi gond, a nővérke felemelte a takarót, megemeltem a csípőm, alám tette a tálat, betakart és mondta, hogy majd jön vissza. Érdekes élmény volt így sz*rni, de nem volt más megoldás. Az rossz volt, hogy kicsit sokára jött vissza elvinni a bűzös cuccmót.
Másnap reggel ugyanez a téma, kaptam az edényt, és kakkantottam, miközben a többiek aludtak. Az egyik lány felült, én meg idegesen mutattam, hogy "dolgom van". Erre ő legyintett, hogy mit érdekli őt, tegnap se zavarta volna. :)
Szóval elég kellemetlen, de hát mindannyian emberek vagyunk, valahol meg ki kell jönnie a cuccnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!