Mi lehet az oka hogy egy 1,5 éves gyermekem ugy elkezd sírni hogy nem kap levegőt és el lilúl? .
A gyerekeket tilos rázni, mert komoly bajuk is lehet tőle!
Szerintem ilynekor a legjobb ha úgy csinálsz mint ha semmi sem történne, mert minél nagyobb hajcihót csinálunk és ugrálunk körülötte, annál jobban tudatosul benne hogy ezzel eléri a célját, (figyelem felkeltés, vagy bármi más!) és nehezen fog leszokni róla. Végszükségben a víz is jó, amit az első válaszadó írt, de azt is csak "feltünés nélkül" gyorsan és csak akkor menj oda hozzá ha már kezdi abbahagyni a hisztit és rendesen vesz levegőt. Persze távolról lehet csitítani, szép nyugodtan beszélni hozzá(bár úgysem hallja) vagy ami már bevált pl. figyelem elterelésként valami érdekes dolgot kezdj el csinálni.
Sok sikert!
Életkori sajátosság. Affektív apnoe/ha beírod a google.ba sokat olvashatsz róla/a neve. El is ájulhat rossz esetben attól hogy nem vesz levegőt és egy kis időre oxigén hiány miatt ájul el, de ne ijedj meg hamar magához tér.
Kivédhető ha látod, hohy már túlhergelte magát csípd meg a lábát vagy kezét, vagy fújj az arcába egyet.
SOHA NE RÁZD! EZ KOMOLY BETEGSÉGHEZ VEZETHET! A KICSIK AGYA MÉG NAGYON SÉRÜLÉKENY!
Én is érintve vagyok.
Mivel én is bőgtem 1 évesen lilulásig, mégis itt vagyok. A baj az, hogy nem emlékszem, hogy miért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!