Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi lehet az oka hogy egy 1,5...

Mi lehet az oka hogy egy 1,5 éves gyermekem ugy elkezd sírni hogy nem kap levegőt és el lilúl? .

Figyelt kérdés
volt már ugy hogy rendesen fel akad a szeme.ha valaki tapasztalt már ilyet légyszi írjon.köszi
2009. nov. 24. 22:10
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Túlságosan felhecceli magát és nem vesz rendesen levegöt: ha ilyenkor kis hideg vizet spriccelsz az arcába, akkor leáll vele, mert ilyenkor mondenki akaratlanul is nagy levegöt vesz.
2009. nov. 24. 22:17
 2/8 anonim ***** válasza:
71%
van ilyen, olyankor meg kell rázni és hangosan beszélni hozzá hogy figyeljen.
2009. nov. 24. 22:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az én lányom olyat szokott hogy annyira sír hogy öklendezik,1-szer hányt is.De ezt az ellilulás dolgot hallottam a védőnőtől,le kell csapkodni egy kis vízzel,nem lelocsolni!.
2009. nov. 24. 22:25
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

A gyerekeket tilos rázni, mert komoly bajuk is lehet tőle!

Szerintem ilynekor a legjobb ha úgy csinálsz mint ha semmi sem történne, mert minél nagyobb hajcihót csinálunk és ugrálunk körülötte, annál jobban tudatosul benne hogy ezzel eléri a célját, (figyelem felkeltés, vagy bármi más!) és nehezen fog leszokni róla. Végszükségben a víz is jó, amit az első válaszadó írt, de azt is csak "feltünés nélkül" gyorsan és csak akkor menj oda hozzá ha már kezdi abbahagyni a hisztit és rendesen vesz levegőt. Persze távolról lehet csitítani, szép nyugodtan beszélni hozzá(bár úgysem hallja) vagy ami már bevált pl. figyelem elterelésként valami érdekes dolgot kezdj el csinálni.

Sok sikert!

2009. nov. 24. 22:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ne hagyd, hogy ennyire belehergelje mgát. Mi mindig azt csináltuk a hasonló korú fiunkkal, hogy mikor kezdett volna valamiért ordítani, akkor abban a pillanatban elfordultunk tőle, lehetőleg szempillantás alatt ott is hagytuk. Rohadt gyorsan rájött, hogy semmi értelme az egésznek.
2009. nov. 24. 23:53
 6/8 anonim ***** válasza:

Életkori sajátosság. Affektív apnoe/ha beírod a google.ba sokat olvashatsz róla/a neve. El is ájulhat rossz esetben attól hogy nem vesz levegőt és egy kis időre oxigén hiány miatt ájul el, de ne ijedj meg hamar magához tér.

Kivédhető ha látod, hohy már túlhergelte magát csípd meg a lábát vagy kezét, vagy fújj az arcába egyet.

SOHA NE RÁZD! EZ KOMOLY BETEGSÉGHEZ VEZETHET! A KICSIK AGYA MÉG NAGYON SÉRÜLÉKENY!

2009. nov. 25. 10:13
 7/8 anonim ***** válasza:
Venni fog levegőt hidd el. Orvos barát mondta. Magát megfullasztani nem tudja. Egyszerűen nem képes rá a szervezete. Nálunk annyit mondott, hogy ez nem más, mint egy jól kivitelezett hiszti!:) Ha nem foglalkozol vele, abba fogja hagyni.
2009. nov. 25. 10:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Én is érintve vagyok.

Mivel én is bőgtem 1 évesen lilulásig, mégis itt vagyok. A baj az, hogy nem emlékszem, hogy miért...

2009. nov. 25. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!