Hogyan és hova kérjek beutalót az alábbi esetben?
Figyelt kérdés
Közel 6 éve vagyok vegetáriánus.
Ez idő alatt mindig azt vágták a fejemhez, hogy hülye vagyok, mert így létfontosságú tápanyagokat vonok meg, aminek előbb-utóbb meglesz a hatása - hiánybetegségek, stb. formájában.
Most szeretném megtudni, hogy 6 év után van-e valami látható következménye.
Tegnap voltam a háziorvosnál és elmondtam, hogy pl. vérvételre akarok elmenni, abból kimutatható-e valami ezzel kapcsolatban? És elküldött a francba, hogy ő nem tud erre nekem indokot írni, mert vérvételen belül is konkrét irányokat kellene megjelölni, hogy mit nézzenek meg, és amíg én nem tudom ezt megmondani neki, addig nem tud hova küldeni.
2013. dec. 12. 18:37
1/2 anonim válasza:
Bármilyen hiánybetegséged van, annak mindig vannak tünetei (fáradtság, gyengeség, étvágytalanság, fájdalmak stb.). Ha teljesen jó a közérzeted, tutira makkegészséges vagy. Mellesleg több olyan ismerősöm is van, akik már hosszú évek óta (20+ éve) vegetáriánusok, és semmi bajuk nincsen. Igazából a vega életmód az, ami veszélyes, mert a vegák semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztanak, tejterméket és tojást sem. Ha csak sima vegetáriánus vagy, nyugodt lehetsz, 100 évig is elélhetsz makkegészségesen.
2/2 anonim válasza:
Ennyit a sokat hangoztatott "megelőzésről", szűrésről! Sajnos a jelenlegi finanszírozási rendszerben valóban föl kell tüntetni a beutalás indokát, de sok esetben ez az orvos hozzáállásán is múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!