A pulsoximéter megfelelő a klinikai halál megállapításához, vagy jobb, ha a hármas módszerrel vizsgáljuk meg keringés meglétét?
"Amúgy érdemes elmenni egy komolyabb szintű elsősegély-tanfolyamra"
Vöröskereszt tagja vagyok :)
Ha én is őszinte akarok lenni,igazad van.Igazából én a jelenlegi tudásomat nem onnan kaptam,hanem magamtól tanultam meg.
A BLS vizsán olyanokat engedtek át,aki még azt se tudta,hogy kell újraéleszteni -_-'
Igen, én is ilyet láttam. :( Plusz amikor vizsgáztam ott, akkor egy olyan srácot is átengedtek, aki azt mondta, hogy helyrerakná a sérült törött combját... :S
Pedig szerintem marha fontos, hogy ezeket az alap dolgokat mindenki tudja rendesen, és nagyon tetszik, hogy te így érdeklődsz. :) Szerintem ha egyszer ráérsz, jelentkezz majd a máltainál, a tanfolyam ingyenes, és amúgy is félévente-évente nem árt a tudást ismételni, hogy biztosan minden megmaradjon...
"akkor egy olyan srácot is átengedtek, aki azt mondta, hogy helyrerakná a sérült törött combját... :S "
Itt az elsősegély versenyen olyanok kapták meg a 2. díjat,akik az eszméletlen ember újra akarták éleszteni,szóval...
"Pedig szerintem marha fontos, hogy ezeket az alap dolgokat mindenki tudja rendesen"
Ez kétségtelen.Tegnap voltam a mentőállomáson,és elmesélték,hogy az újraélesztett betegek közül melyik él és virul...Hát,természetesen nem sokan,de ezen az arányon rengeteget lehetne változtatni,ha a laikusok megtanulnák az elsősegélyt.Ugyanis amíg egy leállt szívű beteghez kiér a mentő,az jó esetben is legalább 5 perc,ami alatt már visszafordithatatlan agykárosodás lép fel,és romlik a túlélés esélye.Ilyenkor igazából a laikuson múlik a beteg élete.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!