1/10 A kérdező kommentje:
Egyszer egy kórház sürgősségi osztályán kérdeztem meg egy ápolónőtől:
-Megmondaná miért van minden sarokban kávé, üdítő, csoki és szendvics automata? Ha kávézni akarok rendszerint nem kórházba megyek. Miért nincs viszont kitéve kötszer, alapvető gyógyszerek és oxigén?
A válasz a következő volt:
-Mert a társadalom még nem érett meg erre.
A kávé automatákat nem a kórház üzemelteti, vállalkozók keresik fel, hogy kitehetik-e ezeket. Valamennyi bevétele van belőle, de sem a feltöltést, sem a karbantartást nem a kórház fizeti. Szerintem, ha kötszer gyártók ugyan így felkeresnék őket azt is kitennék.
2013. nov. 16. 15:52
Nem olyan furcsa ez.A kórházban sokszor baromi sok időt tölt várakozással a beteg, vagy hozzátartozó/kísérő.Erre meg jó üzletet lehet építeni, hiszen unalmukban elfogyasztanak ezt-azt.Bár szerintem a büfé is elég lenne erre.Én jobban furcsállanám a kötszerautomatát, őszintén szólva nevetséges az a gondolat, hogy a kórházba besántikáló betegek kivesznek egy kötszert az automatából és a váróban vagy a betegszobában magukat átkötözik.Akkor mi a frásznak lennének az orvosok, nem?Remélem a magyar eü azért idáig nem süllyed :)..
2013. nov. 16. 16:09
1. A kávé és szendvicsautómtak AZÉRT vannak, mert a betegek ezeket megkivánják és valahol be kell tudniuk szerezni. (Az ápolónöknek van egyéb dolguk is, mint kávét fözni meg szendvicset készíteni)
2. "Miért nincs viszont kitéve kötszer, alapvető gyógyszerek és oxigén?" Ezeket NEM tetszés szerint kell használni, hanem csak akkor, amikor SZÜKSÉGES, és AKKOR a növérek adnak annak, akinek kell. Ha csk úgy kitennék, akkor sokan ott szereznék be az otthoni szükségletüket, nem lehetne eleget utána odatenni.
2013. nov. 16. 16:11
"Ha kávézni akarok rendszerint nem kórházba megyek."
Erre senki sem gondolna rajtad kivül!!!
A kávéautómata azért van, MERT aki a kórházban van, az attól még AKAR kávézni, föként ha hosszabb ideig ott kell lennie.
A kötszet meg egyebeket meg pillanatokon belül ellopnák, hazavinnék az emberek.
2013. nov. 16. 16:14
6/10 A kérdező kommentje:
"Akkor mi a frásznak lennének az orvosok, nem?Remélem a magyar eü azért idáig nem süllyed :).."
Jártál már te sürgősségi osztályon? Mert ott egy ráérő orvost gyakran órákon át nem találsz. Szerinted én poénból kérdeztem meg, mert masnit akartam kötni a bal fülemre? Nem, fuldokoltam és oxigénre lett volna szükségem, mondanom sem kell sehol sem találtam. Még a mentőautó lépcsőjén is ült egy idős hölgy aki rajta lógott egy légzőmaszkon.
7/10 A kérdező kommentje:
Tehát ti ezt helyeslitek? Minden sarokba kell egy kávé automata de a paraszt dögöljön meg nyugodtan. Kérdem én, ki fog akkor kávét inni?
Na de nem az a baj, hogy nincs kirakva kötszer, meg oxigén, meg anyám tyúkja automata, hanem az, hogy nincs elég orvos, aki foglalkozna a betegekkel, azokból kellene több!
2013. nov. 16. 16:23
Anyukám sokat van kórházba, és a párommal együtt kávéautoamat rajongók szó szerint. Úgyhogy mikor látogatni mentünk anyut, ő mindig meghívott minket a kávéautomatához kávézni, és mindenkinek jól esett. :) Szóval anyunak pl. az a jó a kórházban, mikor minél közelebb kap ágyat egy kávéautomatához. Valami jó is legyen, abban a sok szenvedésben, amiben ott része van. Amúgy szerintem a nővérkék miatt is van, akik sokszor több műszakot húznak le egymás utána és a holt fáradt dokik miatt. Nagyon kéne a rendes ápolónői fizetés és hogy tudjanak ők is pihenni, ne legyenek ingerültek. Szerintem ez lenne a legfontosabb. De azért legyenek automaták is, mert ha még az sem lenne az lenne a tragédia.
2013. nov. 16. 16:24
Igazat adok a 8. válaszolókat, legalább 3x ennyi orvost kellene foglalkoztatni és 3x ennyi ápolót is. Akkor talán mindenki megfelelő szintű ellátásban részesülne.
2013. nov. 16. 16:33
Kapcsolódó kérdések: