Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mik a H1N1 elleni védőoltás...

Mik a H1N1 elleni védőoltás mellékhatásai?

Figyelt kérdés
2009. nov. 17. 18:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
91%

Oltási betegség, mely 2-3 napig tart, enyhe fájdalmat jelent az oltás helyén.

Ritkán be is pirosodik ugyan úgy 2-3 napig, még ritkábban enyhe hőemelkedés is jelentkezhet szintén 2-3 napig.

Nagyon ritkán előfordulhat, hogy ezek együtt egy enyhe nátha hatását keltik.

Magyarországon a legutóbbi adat szerint 600ezer beoltottból 30-40 közötti ment orvoshoz az oltás után és mindegyiküknél ezek a tünetek jelentkeztek legfeljebb kicsit erősebben, de el is múltak.

Emellett az elmúlt kábé 15 évben 16millió ugyan ilyen összetételű, más vírustörzset tartalmazó oltást adtak be Magyarországon, ezek közül egyik se járt tartós mellékhatással.

2009. nov. 17. 18:28
 2/16 anonim ***** válasza:
12%
én javaslom hogy ne adasd be!!!!!!
2009. nov. 17. 18:30
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommentet,legalább megnyugodtam.
2009. nov. 17. 18:31
 4/16 anonim ***** válasza:
68%
nekem annyi volt hogy 3 napig fájt egy kicsit a karom az oltás helyén.. de nemnagyon csak ha hozzáértem.
2009. nov. 17. 18:39
 5/16 anonim ***** válasza:
68%
Én pedig javaslom,hogy adasd be!A mellékhatások nem súlyosak,kis nátha,fájdalom a végtagokban,max.2 nap.Ez még mindig jobb,mint magának a vírusnak a szövődményei.
2009. nov. 17. 18:40
 6/16 anonim ***** válasza:
79%
Hát ez az, ezek a mellékhatások nevetségesek, én egyszerre kaptam a kettőt és mintha nem is történt volna semmi, 2 napra rá már el is felejtettem. Szerintem akkor is megéri ha csak 1% esélyt látsz arra, hogy elkapd az influenzát, arról nem is beszélve, hogy az oltás a mechanizmusát tekintve tornáztatja egy kicsit az immunrendszeredet az pedig sosem árt.
2009. nov. 17. 18:45
 7/16 anonim ***** válasza:
54%

"...A klinikai vizsgálatok és az eddigi tapasztalatok szerint az új influenza elleni vakcina lehetséges mellékhatásai (bőrpír, enyhe végtagfájdalom, enyhe fejfájás) sokkal ritkábban fordulnak elő, mint az influenza megbetegedés során kialakuló lehetséges súlyos szövődmények (tüdőgyulladás, légzési nehézségek). A betegség szövődményei súlyosabbak, mint az oltás esetleges mellékhatásai vagy szövődményei. (Forrás:ÁNTSZ)..."

H1N1: mégis mi van a vakcinában? Tudjon meg mindent az oltásról!

[link]

FLUVAL P szuszpenziós injekció betegtájékoztatója :

[link]

===================

A családommal 2 hete beoltattuk magunkat (szezonális + H1N1 influenza elleni vakcinákkal) és egyikünknél sem jelentkezett semmiféle mellékhatás! :D

Több ismerősöm és barátainknál sem volt semmiféle mellékhatás (egyiküknél az oltás helye sajgott félórát)...

2009. nov. 17. 18:51
 8/16 anonim ***** válasza:
83%

Azért a hivatalos betegtájékoztató elolvasás előtt mindenképp érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezekre minden sz*rt felsorolnak, hogy ha neadjisten százmillióból egyszer előfordul valami olyasmi akkor se lehessen őket elővenni, mert ráírták a betegtájékoztatóra.

Ez nem csak a h1n1-nél, hanem minden gyógyszernél így működik, aki olvasott már betegtájékoztatókon mellékhatásos részt az tudja, hogy mire gondolok... :)

2009. nov. 17. 18:54
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

Itt az ÁNTSZ álláspontja, és válaszok a gyakori H1N1-es kérdésekre:

[link]

2009. nov. 17. 19:58
 10/16 anonim ***** válasza:
38%
Az oltas nincs rendesen kikiserletezve még, biztos in formációból tudom, ezért veszélyes is lehet...de mindenkinek egy élete van azt kezd vele amit akar...
2009. nov. 18. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!