Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Beoltassam magam ellene?

Beoltassam magam ellene?

Figyelt kérdés

17éves lány vagyok, és a suliban ingyen megkapjuk a h1n1 elleni oltást. Én eddig nem akartam beadatni de most annyira megkevert mindenki:s

Nem igazán vagyok beteges ősszel és télen szoktam egyszer megfázni de csak nátha. Viszont allergiás vagyok és állítolag azoknak meg nagyon kellene. Nem tudom..Szinte mindenki beadatja az osztályban anyu viszont aztmondta h ő nem adatná be de én döntök...

Segítsetek légyszi:)

2009. nov. 16. 19:57
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
79%
én is ingyen kaphatnám, de én nem adatom be. Szerintem fölösleges!
2009. nov. 16. 20:00
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem adatom be.Nagyon sok téma volt már amiben kitárgyalták az érveket ellenérveket,én ugy vagyok vele,hogy egyszerüen csak felesleges.
2009. nov. 16. 20:02
 3/21 anonim ***** válasza:
79%
Én sem kérek belőle!!!!!!!!!
2009. nov. 16. 20:05
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

H1N1 járvány van?

- Nincs.

Valahol Európában valóban járvány van?

- Nincs.

A Szezonális Influenza ellen be szoktad oltatni magadat?

- Én nem, ha elkaptam maximum egy hét alatt kihevertem.

Mérlegelj.

2009. nov. 16. 20:09
 5/21 anonim ***** válasza:
82%
és én sem. tanárok többsége sem oltatja be magát. egy csomó ismerősöm rosszul lett tőle. vkinek arcidegbénulása másiknak combjában lett vmi. ki kér ebből? én nem köszi. ha ingyen van, ha nem.
2009. nov. 16. 20:11
 6/21 anonim ***** válasza:
81%

20:11 - nevekkel, légyszíves. Ez a "én ismerek valakit, akinek ilyen-olyan baja lett az oltástól" már egy hete is lejárt lemez volt.

--------------------

Kérdező:

Oltás:

- oltási betegséget kapsz tőle, ami 2-3 napig tart, enyhe fájdalmat jelent az oltás helyén, ritka esetben enyhe hőemelkedést, nagyon ritkán enyhe megfázásszerű tüneteket is eredményezhet.

- oltásnak más mellékhatása gyakorlatilag nincs, Magyarországon ugyan ez a cég ugyan abból a piliscsabai üzemből kigördülő valószínűleg ugyan olyan oltással olt több, mint 10 éve, eddig 16 millió embert oltottak be és közülük senkinek nem volt hosszú távú problémája az oltástól,illetve egyikük se halt meg influenzában.

- körülbelül 80%kal csökkented a h1n1 elkapásának esélyét.

- a körülötted élőket is óvod a betegségtől, ha a közvetlen környezetedben laknak immunbetegek, krónikus betegek, csecsemők, akkor ez fokozott figyelmet érdemel.

A h1n1 elkapásának esélye jelenleg alacsony, hisz kevés helyen terjed az országban, de mint minden pandémiás influenzánál (spanyolnátha - 1918, ázsiai influenza - 1957, hong-kongi influenza - 1968, orosz influenza - 1977) a fő probléma az, hogy természetes védettségünk nincs ellene, ezért ha járvány lesz akár az emberek fele is elkaphatja.

h1n1 mit is okoz:

5-15 napos betegséget, melynek tünetei:

- magas, sokszor extrém magas láz, amit csillapítani kell

- nagyon erős torokfájás

- az esetek felében súlyos hasmenés, hányás

- a szövődmény esélye nem túl magas, általában tüdőgyulladás. Életet károsító, esetleg halálos szövődmény 1000-10000 esetből egyszer adódik, viszont míg a hagyományos influenza csak nagyon beteg embereknél jár halálos kimenetellel a h1n1 halottainak 30%a egészséges, életerős ember volt.

Anyagi vonzata az oltásnak 2ezer forint, ha csatkalokoz ahhoz a 15 éve évi több, mint 1millió magyarhoz, aki szezonális ellen is oltatja magát, akkor kétszer ennyi, az influenzának, ha súlyos, akkor akár 2 hetes táppénz és a tüneti kezeléshez szükséges gyógyszerek attól függően, hogy mit szedsz 2-10ezer forintba kerülhetnek.

2009. nov. 16. 20:31
 7/21 anonim ***** válasza:
76%

Kis kiegészítés:

"valószínűleg ugyan olyan oltással olt több, mint 10 éve"

Innen a "valószínűleg" kikerül, még a betegtájékoztató beszerzése előtt írtam azt a szöveget, azóta a betegtájékoztató alapján kiderült, hogy tételről tételre ugyan az az oltás, mint a szezonális, csak a vírustörzset cserélik le.

2009. nov. 16. 20:33
 8/21 anonim ***** válasza:
79%

Orvosom szerint még nem kellene, keveset tesztelték és állítása szerint nem teljesen korszerű az oltóanyag.

Biológia tanáraim szerint sem kellene..

De ki tudja, én hiszek nekik.

2009. nov. 16. 20:52
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Az oltást 68 napot tesztelték. Ebből 60 nap kötelező állatkísérlet, 6 nap engedélyezés, marad 2 nap emberkísérletekre.A hivatalos álláspont szerint ennek ellenére csináltak egy 120 emberes kísérletet. Oké, fogadjuk el. De hogy a francba írják rá a betegtájékoztatókra hogy 1/100 emberen ez a mellékhatás, 1/1000 eberen az, 1/10000 emberen amaz. Mindezt egy 120-as minta alapján.

Churchill mondta azthiszem, hogy csak annak a statisztikának szabad hinni amit magad hamisítasz!

2009. nov. 16. 21:03
 10/21 anonim ***** válasza:
81%

21:03 - azért, amit ott fentebb írtam: pontosan ugyan ez a hatóanyaga annak az oltásnak, amit 15 éve ugyan az a cég ugyan abban a piliscsabai üzemben gyárt és 16millió embert oltottak már be vele akik közül senkinek nem lett maradandó baja tőle.

Az egyetlen dolog, ami cserére kerül az az inaktivált vírus törzse amit ez immunrendszered takarít ki pont ugyan úgy, mint egy vírusfertőzés esetén.

Mivel a gyógyszer mesterséges hatóanyaga ugyan az ezért a teszteredmények kiterjeszthetőek.

Könyörgöm, ez egy gyógyszer, ezen nem lehet csak úgy hazudozni, ezt kismillió szervezetnek jóvá kell hagynia, nem olyan egyszerűen működik ez, mint amikor a kisiskolás behamisít egy jegyet az ellenőrzőjébe.

OFF

House ezt mondja nekünk arról, hogy a gyártók hazudhatnak-e a gyógyszer tartalmáról, hatékonyságáról :D

[link]

2009. nov. 16. 21:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!