Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ha nincs TB-m fizetve, és...

Ha nincs TB-m fizetve, és elmegyek a kórházba vizsgálatokra de kifizetem helyben, akkor is "elővesz" a NAV?

Figyelt kérdés
2013. okt. 28. 15:40
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
63%

Átvállalni csak a kérelem benyújtásának napjától lehet, visszamenőlegesen nem.

"Van valamilyen támogatás,de azt nem kapok..."

Foglalkoztatást helyettesítőtámogatás.

Mondhatta volna az ügyintéző, hogy ha arra nem vagy jogosult, akkor a TBd átvállalására jogosult vagy-e (más a jövedelemhatár)

A TB átvállalását január 1-től a járási hivatalnál kérelmezheted.

Ha a férjed fizetése bruttó 98ezer és nincs más jövedelmetek, akkor még éppen a jogosultsági határ alatt vagy.

Ha visszamenőleg kéri a NAV, kérhetsz részletfizetést.

Mellesleg, ha ennyire rosszul álltok, hogy tudod kifizetni a magánklinikai műtét és az előzetes vizsgálatok árát? Lényegesen nagyobb lehet, mint a TB elmaradásod.

2013. okt. 31. 12:22
 12/14 A kérdező kommentje:
A magánklinikai műtétet a szüleim finanszírozzák.
2013. okt. 31. 12:29
 13/14 anonim ***** válasza:
34%

Arról sem feledkezzünk meg, hogy sokan dolgozhatnának, de kényelmesebb inkább kocsmázni a segélyből... Elég sok ilyen embert ismerek...

Sürgősségi ellátás pedig mindenkinek jár, melynek összegét - ha nem érvényes a TAJ, utólag kiszámlázzák...

2013. okt. 31. 14:46
 14/14 A kérdező kommentje:

Lenne még egy kérdésem,végre eszembe jutott.

Mivel a műtétet magánklinikán végzik,de ott nincs lehetőség az előzetes vizsgálatokra,felhívtuk a kórházat és megkérdeztük ilyenkor mi a teendő.

Azt mondták,hogy mivel magánklinika kéri a vizsgálatot,mindegy hogy van TB vagy nincs,ki kell fizetni helyben.Ez tényleg így van?

És még annyit mondtak a telefonba,hogy ez a TB is attól függ,hogy van-e rajta háttérfedezet.Ez micsoda?

Nekem valami olyasmi mondtak,hogy amit eddig befizettem,abból mennyit "használtam fel" vizsgálatokra,kezelésekre.

2013. okt. 31. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!