Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az inzulinről mit kell tudni?

Az inzulinről mit kell tudni?

Figyelt kérdés
2013. okt. 26. 20:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Hormon, amit a hasnyálmirigy termel. Ennek köszönhetően tudják felvenni a sejtjeid a cukrot a véredből. Ha túl kevés van, vagy a sejteknél inzulin-rezisztencia alakult ki, akkor magasabb lesz a vércukorszint. Ha valakinek adagolnia kell magának, és nem eszik az injekció előtt-után (nem tudom pontosan), akkor nagyon leesik a vércukorszintje, el is ájulhat.

Hirtelen ennyi jutott az eszembe, remélem a többiek kiegészítik-helyesbítik.

2013. okt. 26. 20:54
 2/3 A kérdező kommentje:

igazából most néztem meg a wikipédián

de ami még jobban érdekelne az hogy a kűlső forrásból bevitt inzulin leszoktathatja a szervezetet arról hogy sajátmaga megtermelje igy aki beteg még betegebb lessz

én viszont nem vagyok cukorbeteg nagyon jól birom a cukrot:)

2013. okt. 26. 21:11
 3/3 anonim ***** válasza:
Az inzulin termelése nem szokás kérdése. Egészséges hasnyálmirigy termel elegendőt, Sérült, beteg hasnyálmirigy nem tud termelni, és tudtommal nem is szoktatható rá. Ez a betegség nem gyógyítható, de szintentartható ( mármint a vércukor szintje )
2013. okt. 26. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!