Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Hogyan tudnám tesztelni, hogy...

Hogyan tudnám tesztelni, hogy mennyi nehézfém (főleg higany és ólom) van a szervezetemben?

Figyelt kérdés

Régebben olyan helyen dolgoztam, ahol sok ólom és higany volt. Emellett, még mindig van a fogaimban egy-két amalgám-tömés.

A kvázi-folyamatos melléküreg-gyulladásaim okán szeretnék ennek a végére járni.

Gondolom, elmegyek a háziorvosomhoz, aki beutal az SZTK-laborba, és ott vérből vagy vízből meg tudják állapítani, hogy mennyi nehézfém van bennem.

Vagy az SZTK-laborok ilyennel nem foglalkoznak, csak speciális (pl. munkaügyi) laborok?

2013. okt. 26. 00:35
1 2
 11/17 parasite válasza:
51%

9-es válaszoló ezo-voodoo butaságát nehogy bevegyétek. Klingshardt protocol, persze…

EDTA-t meg ólommérgezésre adnak, rendkívül veszélyes, nagyon könnyű túladagolni.

2024. febr. 10. 15:12
 12/17 A kérdező kommentje:
A Synlab is végez ilyen vizsgálatokat, darabja kb. 10k ft.
2024. febr. 21. 21:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Köszi! Megcsináltattad?
2024. febr. 26. 10:32
 14/17 A kérdező kommentje:

Még nem.

A higany 10k, az ólom +10k. Most egyébbel vagyok elfoglalva.

2024. febr. 27. 20:33
 15/17 A kérdező kommentje:
Megvan a higany eredményem: 0,5 μg/l, amely tízszer kisebb, mint a WHO által megadott max. érték. (Synlab mérés). Az ólom is meglesz hamarosan.
2024. márc. 25. 17:50
 16/17 anonim ***** válasza:
Szuper! Köszi.
2024. márc. 26. 14:16
 17/17 A kérdező kommentje:

Megjött az ólom értéke is:

Vér ólom: 62,2 μg/liter (a megengedett max. érték: 270,0 μg/L)

Szóval nem rosszak az eredményeim, bár jobban örültem volna ennél is kisebb értékeknek.

2024. márc. 28. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!