Hogyan tudnám tesztelni, hogy mennyi nehézfém (főleg higany és ólom) van a szervezetemben?
Régebben olyan helyen dolgoztam, ahol sok ólom és higany volt. Emellett, még mindig van a fogaimban egy-két amalgám-tömés.
A kvázi-folyamatos melléküreg-gyulladásaim okán szeretnék ennek a végére járni.
Gondolom, elmegyek a háziorvosomhoz, aki beutal az SZTK-laborba, és ott vérből vagy vízből meg tudják állapítani, hogy mennyi nehézfém van bennem.
Vagy az SZTK-laborok ilyennel nem foglalkoznak, csak speciális (pl. munkaügyi) laborok?
Még orvoshoz sem kell menned.
Az ólom ugyebár nehezebb a viznél, így ha vízne ugrasz és elsüllyedzs, akkor sok benned az ólom.
A higany pedig ugye melegben kitágul, szóval ha beülsz a szaunába és egy idő múlva felpuffad a fejed, akkor sok benned a higany.
Nos, továbbra is várom a válaszokat.
Közben, én is kutatok.
Ami az ólmot illeti, már rátaláltam erre az angol wikipédiás szócikkre: [link]
Szerintem ezeknek a nehézfémeknek az emberi testben való jelenlétét 4 teszttel lehet meghatározni:
1. vérvizsgálat
2. vizeletvizsgálat
3. nyálvizsgálat
4. bőrvizsgálat, hajvizsgálat, körömvizsgálat, csontszövetvizsgálat (ezek a régóta a szervezetben lévő nehézfémeket tudják kimutatni)
Véleményem szerint, sima gázkromatográfiás vizsgálattal ( [link] gyorsan elvégezhetőek ezek a vizsgálatok.
A 4-eske kapott tőlem egy piros pontot, mert fontost mondott/írt.
Én közben beszéltem a háziorvosommal, és rossz hírt kaptam tőle, sajnos:
Az SZTK-labor ilyen vizsgálatot nem végez.
Tehát keresnem kell egy olyan labort, amely méltányos áron csinál ilyen vizsgálatokat.
köszönöm. :) olvastam valahol pl hogy minél autistább valaki annál kevesebb higany van a hajában, tehát annál nehezebben tudja leadni magából a fémet.
kíváncsian várom mire jutsz.
Megkaptam a választ!
Budapesten a NMH MMI Munkahigiénés és Foglakozás-egészségügyi Főosztály Kémiai Laboratóriuma
(1096 Budapest, Nagyvárad tér 2.) végez nehézfém-vizsgálatot. A vizsgálat nem beutalóköteles és nem TB támogatott. A legegyszerűbb a vérvizsgálat, amelynek ára 1 személy esetén:
- Ólom vizsgálata vérből: 10.000 Ft
- Higany vizsgálata vérből: 10.000 Ft.
Igy van, a vérvizsgálat csak a vérben keringő nehézfémeket mutatja ki, a probléma pont az idegsejtekben, leginkább az agyban lévő nehézfémekkel van. Ezek nem jutnak át a vér agy gáton. A nehézfém eltávolítás hosszú folyamat 3-6 hónap is lehet. Az egészre a Klinghardt protokoll talán a legjobb megoldás.
Itt olvasható:
Az EDTA ami kapható és hatékony nehézfém eltávolító, a szedése mellett vigyázni kell arra, hogy a hasznos fémeket is kiviszi a szervezetből, tehát a cink, magnézium, szelén, mangán-t pótolni kell mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!