Véradás utáni "rosszullétet" lehet valamivel csillapítani?
igyál 100%os narancslevet. sokat.
én nagyon nagyon elrontottam a véradásom, utána rögtön megittam egy kávét, majd elszívtam 2 cigit....hát nagyhiba volt. majdnem elájultam, minden elsötétedett és csillagokat láttam, lekellett ülnöm ott helyben az utcán egy fa tövébe (nemnéztek hülyének...) és ott ültem vagy 5 percig, mire úgyéreztem h tovább tudok menni. hazaértem jó sokára, lefeküdtem, majd hozattam narancslevet, azt vedeltem és hamar rendbejöttem. (aznap nemgyújtottam rá többet:D)
Ma voltam véradáson és levétel után kb. 10-15 perccel hányingerem lett. Pár másodpercre olyan volt, mintha elvesztettem volna az eszméletem.
Még ez is normális?
Ez volt az első véradásom.
Nekem nincs vashiányom (már voltam vérvételen egyszer emiatt, nem is olyan rég). Tél és tavasz elején nem tesz jót a szervezetemnek a véradás, erre már rájöttem, ilyenkor plusz vitaminokkal is segítek kicsit az átállásra a szervezetemnek, vért adni pedig csak akkor megyek, ha már úgyérzem átállt a szervezetem erre az időjárásra.
Egyébként rájöttem, hogy közvetlenül véradás előtt jól be kell kajálni, nem elég az ápolók által emlegetett "pár falat", meginni legalább fél liter folyadékot, illetve megszoktam kérni az ápolót, hogy hagy maradjak még fekve pár percig mielőtt felállok, és így utána már semmi bajom nincs. Ez az eszméletvesztés is természetes, ájultak el már mellettem is, de a véradós orvos azt mondta nincs gond, ez normális. Én akkor éreztem ilyet, amikor fekve nem éreztem hogy gond lenne, de amikor hirtelen felültettek, akkor akadt egy kis gond, ezt viszont megkerültük azzal, hogy maradok egy kicsit nyugiban mindig :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!