Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Vérvétel alkalmával meg lehet...

Vérvétel alkalmával meg lehet fertőződni? Ismeri valaki a Prolabor Kft. -t?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A héten Debrecenben egy Pro labor Kft. neveztetű helyen vettek tőlem vért. Magán intézmény, ezért arra következtettem, hogy biztosan igényes, tiszta hely lesz (a vizsgálat egyébként 5000 Ft ba került...tehát még nem is olcsó). A vérvétel izgalmai után azt vettem észre, hogy a labor tisztaság és igényesség tekintetében inkább egy talajtani laborra hajazott, mint sem egészségügyi laborra. Megrémültem és arra gondoltam, mi van, ha nem fertőtlenített tűt használnak. A vérvételt követően a hölgy az asztalon hagyta a csőtartót... Ez így normális? Vagy minden vérvételnél új csőtartót használnak jobb helyeken?

Kérlek normális válaszokkal segítsetek, mert nagyon hipohonder vagyok és nagyon félek, hogy esetleg HIV-vel fertőződhettem (bár előttem 10 percel biztosan nem vettek vért senkitől, szóval ez idő alatt a tűbe bele kell száradnia a vérnek és akkor már nem fertőz a vírus igaz?). Nyugtassatok meg, kérlek.

Szíves válaszaitokat előre is köszönöm.:)

2013. okt. 2. 10:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Nyugodj meg!

Mikor bementél láttad hogy új tűt vett ki a csomagolásból?

2013. okt. 2. 10:36
 2/5 anonim ***** válasza:
76%
Biztos lehetsz benne, hogy egyszer használatos tűket használnak. Egy ilyen tű 20 Ft, nem érné meg kockáztatni ennyiért, hogy többször használják. A csőtartó az a harang lenne? Azt a kórházban sem fertőtlenítik, mert nem érintkezik a vérrel, csak abba csavarják bele a tűt, de a vér a tűn folyik keresztül, aminek a végét a csőbe kell szúrni.
2013. okt. 2. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:
Max akkor fertőződhetsz meg vérvétel alkalmával, ha a bőrödről vagy ruháról sikerül bedörzsölnöd valamit a szúrás sebébe, ezért mindig meg kell várni az alvadást.
2013. okt. 2. 11:09
 4/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Először is köszönöm a válaszokat.

Első válaszoló: Nem, nem láttam, hogy honnan van a tű, mert a vérvételre stresszeltem. Miután levette a hölgy a vért, és vártam a sebgyúgyulást, akkor néztem körül. Higienia szempontjából egy vágóhídon jobb körülmények tapasztalhatók, mint ebben a debreceni laborban... Minden felület barna, (a megszokott fehér helyett), a padlócsempe pedig tiszta kosz volt. Ráadásul az a félhomály... Mint egy horror filmben. Ezért iedtem meg nagyon és kezdtem mindenfélét fantáziálni. Ráadásul HIV tesztről lévén szó, kiderült, hogy csak antitestet tudnak vizsgálni... Hát milyen régi lehet az a gép...

Második válaszoló: Igen a haragról van szó, de akkor ezek szerint az többször is használható. Megnyugtattál.:) Már is jobb a kedvem.

Nagyon köszönöm a válaszaitokat.:) Sokat segítettetek. Most egy életre megtanultam, hogy olyan egészségügyi heyre, ahol nem látom tisztának a feltételeket, soha a lábam be nem teszem.

2013. okt. 2. 11:33
 5/5 anonim ***** válasza:

A 21. században élünk tudtommal... minden tű, fecskendő, kémcső egyszer használatos. A harang többször is használható fertőtlenítés után, meg a stranguláló is.

Emiatt nem kéne aggódnod.

2013. okt. 2. 15:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!