Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Megkaphatom-e a közgyógyellátá...

Megkaphatom-e a közgyógyellátási igazolványt?

Figyelt kérdés

A vérnyomásomra, ( ami eredetileg 200 , de gyógyszerrel sikerült levinni 130-140-re), és sarokcsonti kinövésemre az egyik lábamon, a másikon pedig izületi idegroncsolódásom van, -a jelenlegi felállás szerint.

Ugyanis, én már annyi sok vizsgálaton voltam, hogy,,, már nagyon sokan vizsgáltak, írtak sok gyógyszert, valamelyest enyhít, de még mindig fájnak, és nem tudok aludni, éjjel is nagyon fáj.

A problémáimnak pedig, mindezeken túlmenően jelentős anyagi vonzata van. 40 éves vagyok, a családomban egyikünknek sincs munkahelye. Ezért kérdezném, hogy mi a közgyógy igénylésének a feltétele?

2009. nov. 6. 13:28
 1/1 anonim ***** válasza:
Közgyógyellátási igazolvány akkor kaphatsz, ha a közös háztartásban élők egy főre jutó jövedelme nem halad meg egy bizonyos összeget, illetve több helyen lehet ún. méltányossági alapon kérni, ha a jövedelmetek szerint ugyan nem, de a gyógyszereid aránytalanul magas árára (pl. 100e ft jövedelmedből 40e a gyógyszer, akkor a maradék nemigen elég a megélhetésre) való tekintettel kérheted. Mindkettőről az Önkormányzat szociális osztályán tudnak pontos felvilágosítást adni.
2009. nov. 6. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!