Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Válás után igényeltem anyagi...

Válás után igényeltem anyagi helyzetem miatt a fiam számára közgyógy igazolványt, amit meg is kapott, az apa is igénybe veheti?

Figyelt kérdés

-A közgyógy számla havi kerete éppen elég a kisfiam gyógyszereire.

-Havonta csak 1X lehet közgyógyra iratni gyógyszert, de ha az apa megy előbb, akkor már én nem tudom igénybe venni és fizetnem kell, az apa, aki jól keres, az jót röhög! Beszélni nem lehet vele!

2009. dec. 23. 10:08
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Szia! A közgyógyigazolványt csak az használhatja, akinek a nevére ki lett állítva. Kiskorú gyermeknél nyilvánvalóan a nevelője, édesanyja vagy édesapja, akinél el van helyezve, de csak és kizárólag a gyermek saját gyógyszereire használhatja fel a keretet! Ha kiderül, hogy az igazolvánnyal bármelyikőtök visszaélt, és az ingyen keretet saját célra használtátok fel, nemcsak a támogatást vonják vissza, de a jogtalanul felhasznált keretet is vissza kell fizetni az OEP-nek. Nem mellékesen az orvost is megbüntetik, ha nem a gyermeknek szánt gyógyszerre ír a gyermek nevére, közgyógykeretre receptet.

Ha nem akarod, hogy te is bajba kerülj, sürgősen jelentsd a dolgot az önkormányzat szociális osztályán, ők majd intézkednek. Így nem veszítheted el a gyerek közgyógykeretét.

2009. dec. 23. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!