Mi a véleményetek arról hogy a gyógyszertár 16 éves gyereknek kiszolgál koffeintablettát?
Én láttam egyszer egy iskolában egy olyan kávéautomatát amiből csak egy kulcs bedugásával és elforgatásával lehetett kávét venni, s kulcsuk csak a tanároknak volt.
A diákok csak teát és gyümölcslét vehettek.
Legális, mivel van therápiás hatása. Ennyi erővel tiltsák be a bolti kávét is... Megjegyzem, hogy egy kávé sokkal károsabb a szervezetre, mint egy koffeintabletta. A tbl. nem tartalmaz egy csomó olyan dolgot, ami gyomorfekélyhez vezethet, a kémhatása mondhatni semleges.
A veszélyes, savas kémhatású "járulékos" vegyületek hiánya miatt jobb a koffeintabletta, ráadásul nem fogyasztanak az emberek mellé cukrot :) Amúgy meg nem kell itt ezt a "de lepukkant ország" szöveget nyomni. Menj Amerika nagyvárosaiba, Hollandiába stb. Németországban a gyerekek enyhe alkoholtartalmú italokat is fogyasztanak, és mégsem sír senki sem. 16 évesen már kezd felelősségteljes lenni az ember, így nem tartom gondnak, hogy kiadják.
Ennyi erővel 18 év alatt ne lehessen semmilyen gyógyszert venni a gyógyszertárban.
18 leszek nemsoká, és az egész családnak időhiány miatt én váltom ki a gyógyszerét. Mégsem eszem meg a nagyapám morfin tablettáit... Egy 16 éves csaj az elmondottak alapján annyira érett, mint egy 17 éves fiú :)
Sok 15-16 éves kávézik, kicsit megfordítom a dolgot. Iskolabüfében miért vehetnek kávét a 14 évesek????? Sokkal károsabb, mint a koffeintabletta, tönkreteheti a gyomrukat.
Egy tablettában annyi koffein van, mint egy nem túl erős presszókávéban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!