Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Mi a véleményetek arról hogy...

Mi a véleményetek arról hogy a gyógyszertár 16 éves gyereknek kiszolgál koffeintablettát?

Figyelt kérdés
2013. szept. 20. 19:57
 1/10 anonim ***** válasza:
egy 16évesnek még meleg teában kellene a koffeint érezni,tiszta szánalom ez az ország...na meg,hogy hová fog süllyedni.
2013. szept. 20. 20:06
 2/10 A kérdező kommentje:
én ugy tudom ezt semmi se szabályozza... jó kérdés egyáltalán joga van e visszatartania ezt a terméket a patikusnak?
2013. szept. 20. 20:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Amikor én 15 voltam akkor a legtöbb osztálytársam már literszámra vitte magával a kávét a suliba. A mostani 16 évesek közül is sokat látok kávézni. Koffeintabletta sem különbözik sokban, de szomorúnak tartom ha tényleg annyira le van terhelve, hogy koffein nélkül már nem megy. Amúgy meg a kávét is megvetik 16 évesen legálisan a boltban. Persze a zöld tea sokkal egészségesebb lenne..
2013. szept. 20. 20:08
 4/10 A kérdező kommentje:

Én láttam egyszer egy iskolában egy olyan kávéautomatát amiből csak egy kulcs bedugásával és elforgatásával lehetett kávét venni, s kulcsuk csak a tanároknak volt.

A diákok csak teát és gyümölcslét vehettek.

2013. szept. 20. 20:17
 5/10 anonim ***** válasza:
16évesen még nagyon fejletlen a szervezete,nem hinném,hogy a koffein bármilyen adalékban is előnyére válna,16évesnél kávé? :) jó hogy nem már cigi mellé? vagy neked ez a normális nevelés? de gáz.
2013. szept. 20. 20:21
 6/10 A kérdező kommentje:
Javaslom az általános iskolai magyar nyelvtan átismétlését. Eléggé le vagy maradva szövegértelmezésből.
2013. szept. 20. 21:07
 7/10 anonim ***** válasza:

Legális, mivel van therápiás hatása. Ennyi erővel tiltsák be a bolti kávét is... Megjegyzem, hogy egy kávé sokkal károsabb a szervezetre, mint egy koffeintabletta. A tbl. nem tartalmaz egy csomó olyan dolgot, ami gyomorfekélyhez vezethet, a kémhatása mondhatni semleges.

A veszélyes, savas kémhatású "járulékos" vegyületek hiánya miatt jobb a koffeintabletta, ráadásul nem fogyasztanak az emberek mellé cukrot :) Amúgy meg nem kell itt ezt a "de lepukkant ország" szöveget nyomni. Menj Amerika nagyvárosaiba, Hollandiába stb. Németországban a gyerekek enyhe alkoholtartalmú italokat is fogyasztanak, és mégsem sír senki sem. 16 évesen már kezd felelősségteljes lenni az ember, így nem tartom gondnak, hogy kiadják.

Ennyi erővel 18 év alatt ne lehessen semmilyen gyógyszert venni a gyógyszertárban.

18 leszek nemsoká, és az egész családnak időhiány miatt én váltom ki a gyógyszerét. Mégsem eszem meg a nagyapám morfin tablettáit... Egy 16 éves csaj az elmondottak alapján annyira érett, mint egy 17 éves fiú :)

2013. szept. 20. 21:47
 8/10 anonim ***** válasza:

Sok 15-16 éves kávézik, kicsit megfordítom a dolgot. Iskolabüfében miért vehetnek kávét a 14 évesek????? Sokkal károsabb, mint a koffeintabletta, tönkreteheti a gyomrukat.

Egy tablettában annyi koffein van, mint egy nem túl erős presszókávéban.

2013. szept. 21. 10:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Én többször is szedtem koffeintablettát 15éves koromtól, mivel kissé alacsony a vérnyomásom. Ez a legtisztább, legbiztonságosabb módszer, amit ilyenkor alkalmazni lehet.
2013. szept. 21. 12:26
 10/10 anonim ***** válasza:
Bár én nem kávézom, és soha nem is kávéztam, de nem értem mi problémájuk van az embereknek a koffeinnel. Van a teában, a kávéban, a tablettában, a kólában, energiaitalban, stb. Kizártnak tartom hogy van itt bárki is aki megbotránkozik ha egy 14 éven aluli kólát iszik. A kávés ismerőseim egyébként általában 13-14 éves korukban kezdtek el kávézni. Semmi kivetni valót nem látok benne.
2013. szept. 21. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!