Vendéglátói iskolát végzek, jelenleg a gyakorlati részét egy kis étteremben, ahová vinnem kell a kis könyvet. Jelenleg üres. El kell mennem tüdőszűrésre és bőrgyógyászatra, kell igényelnem beutalót, vagy ha besétálok ide a IV.kerületi SZTK-ba beutaló nélkül is elvégzik? Mind két helyen a vizsgálatot?! Illetve mennyibe kerül ez a két dolog? 20 éves vagyok. Kis könyvet mikor kell odaadnom előtte vagy utána? Vagy hogy működik ez, azt mondták az étterembe, hogy bele kell iratni?!
2013. szept. 13. 10:16
1/9 anonim válasza:
Bőrre biztos nem kell beutaló. Besétálsz, mutatod a könyvet, hogy ezért jöttél, aztán megnézi rajtad, amit kell. Valószínűleg a kezed lesz a mustra tárgya, hogy nem fertőző-e valami rajta, szemölcs stb.
A tüdőszűrőnél most változott valami, úgyhogy inkább hívd fel őket.
2013. szept. 13. 10:22
2/9 anonim válasza:
Lehet hogy ez településenként változó, de nálunk b.gyógyhoz is kell beutaló, tüdőszűrőre pedig alap!
2013. szept. 13. 10:37
3/9 anonim válasza:
Bőrgyógyászaton csak időpontkérés van, tüdőszűrésre viszont kell beutaló, ha jól emlékszem.
2013. szept. 13. 10:38
4/9 anonim válasza:
Ja, és lemaradt! Nekem 1650 Ft volt a tüdőszűröm tavaly a kiskönyvhöz (eü. szakmához), bőrgyógyászat nekünk nem kellett! Tüdőszűrőn a kiskönyv majd csak akkor kell, mikor meg lesz az eredmény (az pár nap), akkor kérheted bele a pecsétet, de nekem nem pecsételtek, hanem adtak egy szűrő lapot külön, az is jó! Majd visszamentem az eredménnyel az orvoshoz, és így adta meg az alkalmasságit. Lényegében mindig az orvos igazolja, hogy nincs fertőző betegséged a bevitt vizsgálatok (eredmények) alapján!
2013. szept. 13. 10:43
5/9 A kérdező kommentje:
Most voltam bent sztk-ban 1 óráig van rendelés de olyan sokan vannak, hogy már nem fogadnak. Tudoszureshez ha viszek beutalot akkor ingyenes, ezt mondtak a betegfelvetelnel, mar csak egy olyan kerdesem lenne, hogy a haziorvos koteles beutalot adni ha elmegyek es kerek? Amugy 1700 ft.
2013. szept. 13. 12:20
6/9 anonim válasza:
Ad beutalót a háziorvos.
Amúgy bőrgyógyászatra sehol nem kell beutaló! Ahol kérnek,ott törvény ellenesen járnak el. Sebészetre,bőrgyógyászatra,nőgyógyászatra,orr-,fül-,gégészetre és urológiára nem kell beutaló.
2013. szept. 13. 12:59
7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon koszonom szepen! :)
2013. szept. 13. 13:04
8/9 anonim válasza:
A háziorvos abban az esetben ad beutalót, ha azt panasz indokolja. a te esetedben nem köteles adni. Van ismerősöm aki ezt azért megoldotta. Persze valami állandósult köhögés miatt kérték a szűrést.
2013. szept. 14. 05:43
9/9 anonim válasza:
Ha RTG osztályra ad beutalót tüdő röntgenre,azt kell indokolni betegséggel,illetve panasszal. Körzeti nővér vagyok és mi is meg szoktuk oldani, A tüdőgondozóba tüdőszűrésre viszont(munkához,v. iskolához,v akár csak évente 1x-i szűrésre 40 év alatt)nem kell betegség,csak beutaló. De törvényben van leírva,h iskolai tanulmányokhoz Z0200 BNO kóddal a szűrés ingyenes.
A bőrgyógyászat eleve ingyenes és nem beutaló köteles.
Vidd el magaddal a kis könyvedet és abba belepecsétel az orvos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!