Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ki mennyi hálapénzt visz haza...

Ki mennyi hálapénzt visz haza havonta és milyen területen dolgozik orvosként?

Figyelt kérdés
2009. okt. 28. 18:59
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, elhiszem, hogy neked nehéz, de másnak sem könnyű. felesleges versenyt nyitni, ki él nagyobb nyomorúságban. most mondhatnám, hogy neked legalább vannak szüleid, míg nekem nem, hogy most nyögtem vissza az utolsó diákhitel-törlesztőrészletem (nekem még az alapképzésért is fizetni kellett a Bokros-csomag idején!), hogy a suli mellett éjszakai és nappali műszakokat vállaltam gyárban, hogy éveken át havi 1-2000 Ft-ot tudtam kajára fordítani stb. Folytathatnám, de felesleges, mert az az érv, amivel előállsz, alapvetően hibás. Te a diplomád és tradíciók nyújtotta előnyre alapozva jogosnak ítéled azt, hogy emberektől pénzt fogadj el (holott nem a magadéból adsz, holott fizetést is kapsz a munkádért, holott nem is adózól a kis mellékesedből). Ez nem korrekt! Ha pedig zavar a hivatásoddal járó felelősség, ne legyél orvos. Senki nem kényszerít...

És ami furcsa, hogy úgy kezeled a hálapénzt, mint ami jár... Nem, a hálapénz nem jár, és nem elvárható, és nem is természetes.

2010. jan. 26. 14:03
 12/13 anonim ***** válasza:
hát, és fenyegetni, hogy elhagyod az országot... hát, tedd azt... de azt ne felejtsd el, hogy a képzésedet, a feneked alatt az iskolapadot ennek az országnak az adófizetői vásárolták neked. Nem hálapénzből, hanem munkából (saját munkájukból).
2010. jan. 26. 14:04
 13/13 anonim ***** válasza:

Nem írtam, hogy a hálapénz jár. Szükségszerű. Aki nem fogadja el, a szó szoros értelmében meghal. Egy orvosi könyv huszonezrek körül mozog, a továbbképzés százezres tétel. Ha családot mer vállalni (és nem megélhetési forrásként), 1 bébiétel átlagban 300 Ft, abból legalább kell kettő. Egy hónapra kb 20000 és még ott a pelenka, stb.

Szeretnék családot, gyereket. Ez a havi 100000-ból segítség nélkül lehetetlen. (Legolcsóbb albérlet rezsivel kb 60000-70000). És perszer még vegyek ruhát, cipőt, hogy ne szakadt cuccban menjen rendelni.

A másik, hogy én belelátok, mi megy az egészségügyben. A kedves hozzászóló mivel foglalkozik?

És anyám, apám befizetett annyi adót, hogy kifutja az államnak az én taníttatásomra. (Mellesleg az oktatás nem ingyenes, a tankönyvek, fonoendoszkóp...KESZTYŰ IS a mi zsebünkből megy.)

2010. jan. 26. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!