Ki mennyi hálapénzt visz haza havonta és milyen területen dolgozik orvosként?
Kedves leendő orvospalánta.
Majd próbálj megélni nettó 120.000Ft-ból havonta. 2 azaz kettő szakvizsgával ennyi a fizetésem.
Külföldön havi 5 nap munkáért (9órától 16:00ig)az itteni fizetésem háromszorosát keresem, na ott nem fogadok el hálapénzt.
Itthon Reggel 7.30tól kb 18.00ig dolgozom abban az esetben, ha van rezidensem. Ha nincs akkor pl tegnap is 21:00kor léptem ki a munkahelyemről. Mire hazaértem a kislányom aludt, reggel mikor mentem még aludt. Szóval állati jó....Ha normális fizetést havi 200.000Ft-ot kapnék, plusz egy orvosra kevesebb beteg jutna, több ápoló lenne (mert azok is halálra gürizik magkat és kevesen vannak, meg is értem havi 80.000Ft-ért) se külföldre nem mennék, se pénzt nem fogadnék el.
Azt nem értem, miért "törődnek bele" az orvosok ebbe...
értem én, hogy sokan 500000 Ft-os hálapénzt visznek haza havonta, de nem a rezidensek stb.! Talán lengyeleknél voltak sztrájkok, meg ilyesmi, és meg is változott a halyzet! hihetetlenül szánalmas, ami ebben az országban folyik...
Ki az az Ő aki mire végez 200.000Ft lesz a fizu?
Nem tudunk sztrájkolni, mert a beteget EL KELL LÁTNI!!!!!!
kedves orvos hozzászóló, nekem négy diplomám van, nemrég hagytam ott a közalkalmazotti állásom, ahol még a 120-at sem értem el (az most hosszú történet, miért). másnak is ennyiből kell megélni... de soha nem tettem kísérletet arra, hogy egy alá-fölérendeltségi viszonyban pénzt csikarjak ki vkiből arra a látszatra alapozva, hogy jobb ellátást kap, ha lefizet, mintha nem fizet le. ráadásul nem a magadéból adsz többet a több ellátást kapó betegnek, hanem az állam pénzéből...
én nagyon nem bírom ezt a hálapénz-rendszert, és meggyőződésem, hogy mindenki méltóságteljesebben viselkedhetne ebben a helyzetben, ha hálapénz nem lenne.
ráadásul a dokik a nehéz anyagi helyzetükre hivatkoznak. bakker, BETEG, beteg=rászoruló embertől fogadják el a pénzt. És azon nagyon ki vagyok akadva, hogy a szülészek mennyi pénzt lenyúlnak. És nem mástól veszik el, mint a kis jövevénytől... Sztem tök szánalmas.
Én 6odéves végzős vagyok. 2,5 milla diákhitel a nyakamban. A ruháimat ösztöndíjból veszem (ha tudok venni, most is lyukas bakancsban járok, tél idején), édesapám rokkant nyugdíjas, édesanyám pedagógus. Végzés után a keresetem kb 100000 Ft körül lesz. Lehet azt mondani, hogy más is megél ennyiből, DE a szakkönyveket, szaklapokat nekem kell megvenni, a továbbképzést nekem kell fizetni, stb...és még ott a felelősség is.
Külföldön kevesebb munkával ennek a többszörösét fogom keresni. Lehet szidni az orvosokat, hogy így meg úgy a hálapénz, amíg minden orvos el nem megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!