Szerintetek jó ötlet?
Röviden a történetünk. Fiaim a sok strandolás hatására külső fül gyulladást kaptak. Nagyon fájt nekik, így elmentünk az ügyeletre. Ott kaptunk egy cseppet, /több mint 3000 Ft/. Azért biztos ami biztos, elküldtem őket fülészetre hétfőn. Azt mondta az orvos, hogy az előző fülcsepp sz.t se ér, dobjuk ki. Írt föl másikat, ami 3 napon belül helyreteszi. Újabb 3000 Ft. /Persze nem ez számít, viszont fontos, jobb helye is lett volna mint a kuka./ Ma már nem mertem adni a cseppet, mert reggelre tiszta vér volt a fiam párnája, és még mindig szivárgott a füléből a vér. Vissza az orvoshoz, aki ezúttal már nem csak telepátia segítségével ránézésre vizsgálta, hanem fizikailag is. Hajjaj felkiáltással mondta, hogy ez nem vicc, és elmondta mi baja. Írt föl újabb receptet. A gyógyszertárba készítettem a kis kártyámat, gondolván csak 2000 kp van nálam. Mennyit fizettem? 175 Ft-ot. Gondolom ez használni fog. Hogy ennyi kínlódásnak tették ki a fiamat azért, hogy az a tetves orvoslátogató és a gyógyszercégek elégedettek legyenek.
No mindegy. Az ötletem, és a kérdésem a következő. Mit szólnátok hozzá, ha különböző szakterületekről ajánlanánk megbízható orvosokat egymásnak. Akiknek tényleg a gyógyítás számít még, és nem a gyógyszeripar?
1. Szerintem ez az oldal nem alkalmas erre, nem ez a célja. Ha mindenképpen ilyen oldalt szeretnél csinálni, akkor készíts egy honlapot erre a célra.
Bár mellékesen megjegyzem, így is rengeteg ajánlás van a neten. Elég annyit beírni a keresőbe, hogy "szakterület város fórum" és ömlik az infó.
2. Azért laikusként bírálni egy szakembert nem éppen etikus dolog. Attól, hogy mondjuk szerinted nem megfelelően állt az adott problémához, attól lehet, hogy az adott szakmai protokollnak tökéletesen megfelelt, és más doki is így tett volna.
Nyilván vannak kirívó esetek, amikor egyértelműen gond van a doki hozzáállásával, de ezeket laikusként nem hiszem, hogy annyira pontosan meg lehetne ítélni.
És ilyen módon "lejáratni" orvosokat szerintem szemét dolog. Gondolom te sem örülnél, ha mondjuk valamilyen szakterületen dolgoznál, és olyan emberek mondanák rád, hogy nem vagy jó a saját szakmádban, akik baromira nem értenek hozzá.
Persze ha csak a pozitív példákat gyűjtenéd az oldalra, az más. Úgy abszolút jó ötletnek gondolom, hiszen nem járatsz le senkit, a jó szakemberek meg nyilván örülnek a "reklámnak".
Ha elolvastad a felvetésemet, akkor láthattad, hogy megbízható jó orvosokat szeretnék gyűjteni. Nem pocskondiázni akarok, de az alapsztorit le kellett írnom ahhoz, hogy az ötlet miértje érthető legyen. Pont az a cél, hogy jó orvosokat találjunk, aki ténylegesen azért van a szakmájába, amiért egy orvosnak ott a helye.
Annyit azért még írnék, igazad van abban, hogy laikusként nem láthatom hogy az orvos mit miért tesz, no de kérlek. Az én időmbe a fül-orr-gégész még fogta a kis ketyréjét, és megnézte mi a gond. Nem ám a székéből az alapján adott gyógyszert, hogy doktor úr fáj a fülem. Tessék itt a recept. Ahhoz hogy tudjam nem jó így, nem kell hozzáértőnek lennem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!