Ha ciszta van valamelyik "rágó" fogam felett, akkor azt tudják orvosolni a fog kihúzásával, vagy feltétlen műteni kell azt?
Tehát ha cisztám van akkor azt feltétlen műteni kell, vagy csak abban az esetben kerül sor műtétre, ha "meg akarom menteni" az adott fogam? Ha kihúzatom akkor úgymond magától kitisztul?
Bár nem hiszem hogy ciszta lenne, de már annyi mindent összeolvastam a neten, hogy magam sem tudom eldönteni mi van... Van egy nagyon kicsi kemény görcs a hátsó fogam felett durván pár mm feljebb a fognyaktól. Nem fáj semmi baja, de már alig várom hogy holnap elmenjek a dokihoz és megnézessem! Valaki valami vélemény?
Nos már túl vagyok rajta, 2 lehetőséget ajánlott fel a doktornő. 1. Gyökérkezelés 2. pedig húzás. Húzás mellett döntöttem! A fog gyökerén egy kisebb gumó volt, beteg volt az a fogam!
ui.: első foghúzásom volt, azt kell mondjam több volt az izgalom, mint a "fájdalom". Ügyes volt a doktornő bár kb 10-15p-ig tartott a foylamat
Köszönöm szépen a választ és a jókívánságot is! :)
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!