Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Dermoid ciszta műtét után...

Dermoid ciszta műtét után mennyi időbe telik, mire újra normális életet tud élni az ember?

Figyelt kérdés

Abból kiindulva, hogy milyen kegyetlenül fájt, amikor be volt gyulladva (feküdni, ülni, járni nem bírtam), gondolom a műtét után sem lesz kellemesebb. azt hallottam, hogy a sebet nem varják össze, hanem magától kell összeforrnia.

Valaki, akinek volt hasonló problémája, kérem tájékoztasson a műtét utáni állapotáról. Előre is köszönöm.

2013. aug. 3. 19:44
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem volt, de már több mint 10 évvel ezelőtt. Úgy mentem be, hogy laparoszkópiás műtét lesz, és 2 nap múlva mehetek haza, egy hét múlva dolgozni. De a kórházban úgy döntött az orvos, hogy nagyon nagy ez a ciszta, ő inkább felvág. Úgyhogy keresztben bikinivonalnál vágás, nagyműtét. Nyolc nap kórház, hat hét táppénz.

Nekem összevarrták a sebet természetesen, még így is vérzett rendesen, ha neked nem varrják, akkor laparoszkópiád lesz, gondolom. Az hamar rendbejön, mert csak kis lukakat fúrnak a hasfalba.

2013. aug. 3. 22:57
 2/3 A kérdező kommentje:
Bocsánat, azt nem írtam le, hogy a farkcsontnál van a ciszta.
2013. aug. 3. 23:01
 3/3 anonim válasza:
Nekem 2007 januárjában volt a mütétem.Elötte fél évig kezelték (antibiotikummal,sebészeten ambulánsan felvágták és tisztították),de mindig kiújult.A mütét altatásban volt és farokcsonttól majdhogynem a végbélnyílásig felvágtak.Egy csö volt kivezetve a sebböl 3 napig,Amin kiszívatták a mütét után keletkezö gennyet.A varratokat 10 nap után szedték ki.2 hónap táppénz volt belöle.
2014. okt. 22. 09:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!