Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Ez most bőr rák lesz? (sos lent)

Ez most bőr rák lesz? (sos lent)

Figyelt kérdés
Hátamon van egy nagy anyajegy és a közepe fehér néha fáj 2 honapja voltam orvosnál azt modnta semmi baja de attol félek hogy mégis és átétett is csinált már 18 éves vagyok
2013. aug. 8. 22:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Szakorvosnál voltál? Megnézte azzal a kütyüvel?

A férjemnek is volt egy melanomás foltja, kimetszették,még időben, kapott sugarakat, kemót szerencsére nem, azóta is rendszeresen jár vissza mindenféle ellenőrző vizsgálatokra. Nem érdemes bagatellizálni, mert a melanoma a legradikálisabb rákfajta, de időben felismerhető. Feltétlenül kérj melanoma-szűrést, nem elegendő egy rápillantás, és ha gyanús a dolog, metszetet vesznek, és az alapján állapítják meg a végső diagnózist. Vannak ijesztő anyajegyek, amelyek nem veszélyesek.

2013. aug. 8. 22:33
 2/6 A kérdező kommentje:
valamivel rávilágitott igen de félek :(( hogy áttét is van ha az és akkor :'(
2013. aug. 8. 22:35
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha az orvosnak gyanús lett volna, akkor elküld laborba, nyirokvizsgálatra, tüdőszűrésre, mellkas átvilágításra. Az áttétek ezekből kideríthetők. Ha meg ki van téve az anyajegy irritációnak, akkor le is szokták venni. Szóval ne parázz! De időnként nézesd át a tested, és ne napozasd a hátad, főleg leégés-szintig ne!
2013. aug. 8. 22:44
 4/6 A kérdező kommentje:
Ma kicsit megpirultam de holnap elmegyek börgyogyáaszatra mert nem akarok meghalni:(
2013. aug. 8. 22:44
 5/6 anonim ***** válasza:
Valóban ez az egyetlen módja, hogy megnyugtasd magad.
2013. aug. 9. 11:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Elmész bőrgyógyászhoz és azt mondod hogy folyton viszket, vagy mindig megsérül és vérzik, aztán már küld is a sebészetre. De arra számítani kell hogy a fennmaradó heg 3x hosszabb lesz mint az anyajegy volt.

Nekem több mint 200 anyajegyem van, nagyon sokat már le is vettek megelőzés céljából, de az esetek 90%-ban nem a nagy anyajegyekkel van a gond hanem az egészen apró kicsi feketékkel.

2013. aug. 11. 11:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!