Csecsemő és gyermekápolók ti mennyit dolgoztok átlagban és mennyit kerestek?
Figyelt kérdés
Csecsemőápolónak tanulok kiváncsi vagyok ki hol dolgozik mennyiért és milyen ez a munka. Tanácsokat tapasztalatokat várok!2013. aug. 7. 08:58
11/18 A kérdező kommentje:
Szia utolso! Èn most vègzetem el az iskolàban az elsô èvet. Nagyon elvezem, gyakorlatra most fogok menni majd. A tananyagok erdekesek es jok de a tanitassal vannak gondot. Magasa tandijj de ehhez kepest azt eszkozok amik rendelkezesre allnak nem jok mert keves van belole vagy mar el van hasznalodva. ennyi penzert jobbat is adhatnanak. jo az oktatas mert csak szombatonkent van igy masra is jut ido, van egy oszttalytarsam aki fiatal es van egy kislanya, neki is szoktal sikerulni a vizsgat jol, es be tud jarni. nyilvan nehezenb gyerekkel az ilyesmi de ha erdekel nagyon es ugy erzed ezt akarod csinalni akkor javaslom h kezd el. De nagyon gondold vegig mert sok sok penzt kell befizetni ezert abbahagyni nem eri meg kozben. sok sikert!
2014. jún. 20. 07:47
12/18 anonim válasza:
De örülök , hogy válaszoltál :) Főiskolán csinálod , vagy OKJ-s képzésen? Én OKJ-n szeretném , és mivel ez lenne az első így nagyon sok helyen ingyenes a képzés. Meg tudnád mondani , hogy mi a különbség a gyakorló és a sima csecsemőápoló között? Mármint a Sima több mindent csinálhat de min a kettőnek meg kell lennie vagy elég a simát csinálni? Esetleg nem tudsz linket , vagy bármit a tananyaggal kapcsolatban? Első évben is van gyakorlat vsagy csak elmélet? Bocsi a sok kérdésért de alig van neten információ róla :)
13/18 anonim válasza:
Még mindíg az utolsó vagyok :) Esetleg modulcímeket tudnál írni hogy miket tanultok? Mármint az órák megnevezései , sok helyen mást-mást írnak .
14/18 A kérdező kommentje:
Szia! OKJ-n csinálom, diplomás képzés nincs ebben a kategoriában. Én a PKG-ba járok ott van támogatott és fizetös is de mindkettőn kell fizetni csak kevesebbett ha államin vagy. de nekem már van egy szakmám ezért fizetek sokat. Gyakorlatot kórházban ke csinálni ami nagyon sok 1250óra, nehéz a hétköznapokba beleszoritani. Gyakorlati órák is vannak, illetve elmélet. Minden félévben 3 modul van amin belul van 3 tantárgy. és félévente modulonkénz vannak a vizsgák. az elsö az Interakció a betegellátásban, Egészseges ember gondozása, asszepszis antiszepszis....gyakorló ápoló akkor leszel ha a 2évig jársz az iskolába, után +1 év az ápolói végzettséghez kell. Nem tudom konkrétan mi a kulonbség mert én még a régi okj-s rendszerben tanulok, de azt tudom hogy mind a 3 évet el kell végezni kulonben nem lesz sok mi denhez kompenetciád illetve nem konnyu ugy elhelyezkedni. Ha támogatottra mész akkor megéri simán a 3 évet végigcsinálni.
2014. jún. 24. 14:11
15/18 anonim válasza:
Még nincs szakmám , sok helyen ingyenes lenne. Attól félek , hogy nem lehet elhelyezkedni vele. Te hogy látod a dolgokat? Mármint nagyon kevés állás van.
16/18 A kérdező kommentje:
nincs kevés állás. én már most sok állásajánlatot de mivel nincs meg a papír nem tudok pályázni rájuk. külföldön nagyon jól lehet keresni vele én is azt tervezem
2014. jún. 27. 16:55
17/18 anonim válasza:
Szia! Én mégis a fogászati asszisztensire mentem, tudod én voltam aki még hezitált. Tetszik a képzés, de még mindig vonz a csecsemőápoló is, talán majd utána azt is elvégzem. Megkérdezhetem, hogy nektek milyen osztályokon és mennyi gyakorlatot kell letölteni? Mert írtad, hogy az Uzsokiba is kell menni, de ott nincs is gyerekosztály. Vagy ugyanúgy mint a sima ápolóknak nektek is kell minden osztályra menni? Én már az új OKJs-ra járok, első évet elvégeztem és fogászati asszisztensként is kellett menni belgyógyászatra, sebészetre, traumatológiára és gyermekosztályra. Az Uzsokiban voltam illetve a Heim Pál Belgyógyászat, Pulmonológia osztályán. Mondanom sem kell azt élveztem legjobban. Te a Heim Pálban mennyit voltál és milyen osztályok/osztályokon? Bocsi a sok kérdésért!
18/18 anonim válasza:
Bocsi, hogy beleszólok, de az uzsokiban van szülészet és pl az újszülött osztály kötelező gyakorlat. Tehát ha máshol nem, ott biztosan volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!