Inhüvely-gyulladásom lett, mivel a munkahelyemen folyamatosan gépelek egérhasználattal. Ebben az esetben ez "munkahelyi betegség", "károsodás"? A munkáltatóval szemben van-e valami jogom, pl.100%-os táppént igényelni?
Mindenképpen 100% táppénz. Ha állami, önkorm.-i cégnél dolgozol, egyértelműen megkapod.
Ha magánkézben van, akkor is lehet egyezkedni, pl a kötelező táppénzharmad (ezt a munkáltatód fizeti a táppénzed után sz államnak minden TP-ben töltött napra) "normál" TP főlé eső részét visszafizeted a munkáltatódnak. Nem éppen törvényes, de még így is több pénzt kapsz, és a munkahelyed is megmarad. A jogainkkal meg sajnos ebben az országban mehetünk a sóhivatalba.
sztem a munkáltatónak kötelessége megfelelő eszközt adni a munkavállalónak. az más kérdés, hogy a munkáltató pedig vitathatja, hogy te csak ott gépelsz, és azért alakul ki (pl. otthon napi 10 órát még csetelhetsz is munka után...).
mindazonáltal én a kollegámnak, akivel ugyanez történt, rendeltem egy spéci klaviatúrát. finoman kérheted a munkáltatódat ugyanerre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!