Csak Magyarországon ilyen mocskosak az orvosok?
Holnap lesz 2 hete hogy szegény nagypapám elhunyt.Nehezen tudjuk megemészteni mert a saját lábán ment be a kórházba,egy nagy erős ember volt.(Találtak egy lencse méretű jóindulatú daganatot a tüdejében szóval lehet a kemo is elég lett volna bár ez nem tudom).Maga a műtét jól sikerült,de mivel cukros volt nehezebben gyógyult a seb.
Mivel az orvosok természetesen minél hamarabb szeretnék haza zavarni a beteget,hamar kihúzták a csöveket és az begyulladt neki.Olyan rosszul lett hogy nem kapott levegőt,fulladt és kómába esett.Szegény nagymamám annyira kétségbe volt esve hogy még az intenzíven is pénzt akart adni,pedig már az egész család mondta neki hogy itt már nem a pénz számít,pedig gondolhatjátok hogy inkább pusztuljon el az a rohadt pénz és inkább gyógyuljon meg.Na már most az intenzíven a fő orvosasszony nem fogadta el mert egy gerinces ember.De ez a mocskos undorító legutolsó ember aki megműtötte még elfogatta a pénzt és azt mondta hogy nem hagyom a férjét elmenni(Nagyon érdekes csak ő biztatott egyedül aki a pénzt kapta).Rá másnap hajnalban elhunyt.És itt a gyak-on
még sírnak az orvosok hogy külföldön milyen jó mert ott nem várják a borítékok meg a hálapénzek.Hát milyen világot élünk hogy az orvosok úgy állnak hozzád amennyi pénzt adsz?(az már más kérdés hogy a műtétre sem készítették fel rendesen,nem voltak alapos vizsgálások,meg előtt kb. 1 hónappal 2 hétig volt szanatóriumban és azt mondták neki a kedves ápolók hogy ott cigizzen ahol nem látjuk.)Milyen dolgok ezek?
Attól, hogy vannak ilyen orvosok, még nem kell általánosítani. A "mocskosság" (ahogy te fogalmazol" nem az orvosokra, hanem az EMBEREKRE jellemző tulajdonság. Ugyanannyi mocskos ember van a buszvezetők és az eladók között is, csak azok nem szúrják ennyire az ember szemét.
Egyébként tényleg felháborító sztori. Nekem egy sebész mondta, hogy ő pl. haldoklótól soha nem fogad el hálapénzt. De volt olyan kollégája, aki attól is elfogadta.
Egyébként ha érdekel: máshol lehet, hogy nincs hálapénz, de olyan embereket is hagynak meghalni, akiket Magyarországon nem. Rokonom dolgozott kint Angliában, és mesélte, hogy életében nem látott még annyi embert veseelégtelenségben meghalni, mint akkor, mikor kint dolgozott. Ott ugyanis a fiataloknak ott a transzplant, de az idősebbeket szimplán hagyják meghalni, ahelyett, hogy dialízisre küldenék.
"de remélem megérted hogy nagyon megharagudtam rájuk"
Megértem, persze. Mint mondtam, szerintem is undorító dolog egy haldoklótól pénzt elfogadni. Hiszen az orvosnak tudnia kellett, hogy ennyire rosszul van, és nincs sok hátra.
A hálapénzről is lehet persze vitatkozni, hogy jó vagy nem jó, szabad-e vagy sem, el lehet-e várni vagy sem, de azt hiszem az tényleg egyértelmű, hogy haldoklótól (illetve a családjától) elfogadni aljas dolog.
Csak neked meg a másik oldalt kell egy kicsit megértened.
Én magam is orvosira járok, és iszonyatosan rossz, amikor egy-egy ilyen ember alapján ítélik meg az összes orvost, és köpnek le az emberek már akkor, mikor még az egyetemet sem végeztem el.
Nekem is vannak rossz tapasztalataim orvosokkal, de mellette van szerencsére jó tapasztalatom is. Csak az ember a rosszat könnyebben megjegyzi. Ha 10-szer elmész orvoshoz és 9-szer normálisan ellátnak, normálisan viselkedik veled az orvos, de egyszer meg paraszt, akkor mit fog megjegyezni? Hát nem a 9 rendeset, hanem azt az 1 parasztot.
Vagy ha a boltban bunkó veled az eladó, akkor 5 percig háborogsz, elmeséled a szomszédnak, aztán 2 nap múlva elfelejted.
És bizony ennek a kialakult helyzetnek is sok köze van ahhoz, hogy nem fizetik meg rendesen az orvosokat.
Gondolj csak bele: kevés a fizetés ---> kevesebben mennek orvosnak. Egyre több a beteg, de ugye kevés az orvos, tehát egy dokira egyre több beteg jut. Ebből kifolyólag egy betegre egyre kevesebb idő. Az orvosnak többet kell túlóráznia, ügyelnie, hogy megéljen, így nyilván fáradtabb lesz. Ha az ember fáradtabb, akkor ingerlékenyebb, könnyebben jön ki a sodrából, kevésbé kedves stb. Emellett persze többet is hibázik.
Mivel kevés a pénz, de azért megélni meg kell, előbb-utóbb rákényszerül arra is, hogy elfogadja a hálapénzt.
Akinek ez a rendszer nem tetszik, azaz nem a hálapénzből szeretne megélni, az szépen lelép külföldre. És ki marad itt? Az, akinek nincs lehetősége külföldre menni, mert hülye hozzá (ergo: nem jó szakorvos), meg az, akinek van elég bőr a képén ahhoz, hogy eléldegéljen a hálapénzből. Na meg persze van egy-két mártír is, aki a kevés fizetés ellenére is normálisan dolgozik itthon, de ebből tényleg kevés van, azt hiszem érthető okokból.
És ha már ugye ilyen kevés az orvos, nincs lehetőség arra, hogy esetleg az ilyen, erkölcsileg kifogásolható személyeket kiszűrjék, hiszen valakinek ugye el kell látni a betegeket...
Na meg persze az állam is ahelyett, hogy próbálná megoldani a helyzetet, egyre inkább az orvosok ellen uszítja a betegeket. És igen szar úgy bemenni dolgozni, hogy anyagilag sem becsülik meg a munkád, és még mellette a betegek is "leköpnek". Mert ugye a beteg szerint az orvos hibája, ha 3 órát kell várni, holott közel sem biztos, hogy a doki csak kávézgat, és azért nem ér rá, hanem mert egyszerűen annyi a beteg...
Tényleg nem az orvost akarom ezzel védeni, mert én sem értek egyet azzal, amit tett. De kérlek, hogy legalább a jövő orvosgeneráció érdekében ne írj le mindenkit. Mert ahhoz, hogy mi később normálisan tudjuk végezni a munkánkat (ne úgy, ahogy ez a doki csinálta), ahhoz szükségünk van arra, hogy elismerjék azt, amit csinálunk. Hogy ne úgy álljanak hozzák, hogy sintérek, meg biztos csak akkor fog rám nézni, ha odanyomok egy 10-est stb.
Mert az ember véleménye akaratlanul is meglátszik a viselkedésén. És baromi szarul tud esni.
szia!
Az semmi! Nagymamám benn volt 5-6 éve a kórházban. Jött a szobájába egy másik öreg néni. Saját lábán, beadták a lányáék, mert mentek nyaralni...nem volt, aki vigyázna rá. Nem volt baja, egy kicsit mászkálós volt. Megunták a nővérek, lekötözték. Szerintem 2 hétig sem húzta. Meghalt. (!!!) Korához képest szerintem egészségesen ment be a kórházba. A szemem láttára épült le.
Téged is megértelek utolsó,de erről meg az a véleményem aki orvosnak készül,tudja mire vállalkozik.Akkor az óvónénik is boruljanak ki a rossz kisgyerekektől?
Biztos vannak lelkiismeretes orvosok,tiszteletem nekik,de ezekre a rossz emberekre nagyon megharagudtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!