A körzeti orvosnak (háziorvosnak) kell pénzt adni, ha kihívjuk? Vagy szokás?
Sajnos tényleg illik adni, mi a gyerekorvost hívtuk le amikor még pici volt a kislányom, alkalmanként 3000 Ft-ot adtam. (Magamtól, amikor megkérdeztem,hgoy mivel tartozok, azt mondta semmivel.)
Mivel kocsival jött, legalább a benzinköltségébe belepótoltam, és így nyugodt szívvel tudom hívni máskor is.
Nemcsak orvosnak, ha ismerős villanyszerelő jön, stb, annak is adok pénzt, hiába nem kér.
Sajnos 'hálapénzes' világban élünk, viszont eddig én még nem csalódtam egyik orvosomban sem.
Én eddig is adtam, ezután is fogok.
Mindenkinek nagyon köszönöm a választ!
Azt hiszem, megkérdezem tőle, hogy tartozom-e valamivel, ez lesz az arany középút :) Kíváncsi leszek!
Na, látjátok ez az... Mi az hogy illik adni és miért??? Akkor ne vonjanak le minden hónapban 30ezer Ft-ot a fizetésemből TB-re... Majd akkor adok. Hogy más a bánásmód??? Ugyanmár!!! A pénzt úgyis a végén adnád oda, tehát mikor ellátja a beteget, nem tudja, hogy kap-e vagy mennyit kap. Ha pedig ettől függene az, hogy legközelebb hogy lát el vagy egy hozzátartozómat, akkor azonnal orvost váltanék. Tudja mit vállal. Nem kötelező - és senki sem fegyverrel kényszerítette, hogy ezt a hivatást válassza. Én nem sajnálom az orvosokat... és a körzetit sem: budai lakás, min. 3 millás kocsi - minden évben új... (És ez egy pesti proli kerületben) Ugyanmár... Gusztustalan. De sajnos ehhez mi emberek... azaz ti... szoktattátok hozzá őket. Én hálapénzt még soha nem adtam. Ha különlegesebb elbánást szerettem volna, akkor elmentem egy magánrendelőbe, ahol időpont, délután-este, kellemesebb környezet, és kifizettem az ottani fix tarifát, ami ki van függesztve a falra és nem kellett pénzt dugdosni senkinek.
Miért nem adtok a boltban az eladónak hálapénzt, mert leszeteli a párizsit? Miért nem adtok az okmányirodában az ügyintézőnek, ha megcsinálja a személyidet? Miért nem adtok a bankba pluszt pénzt ha megnyitják a számládat? Miért nem adsz többet a szerelőnek, ha megjavítja az autódat?
Az orvosok is kapnak fizetést. Tőled. A te adódból - te fizeted őket. Inkább jelentsd be magad a minimálbérnél többre meg az alkalmazottaidat is, és akkor talán több pénz fog befolyni az államkasszába, és akkor talán az egészségügy is jobb lesz. Mert ott van az a pénz...
A lepontozás az megy :O)
Az orvosnak nem kötelessége házhoz jönni,nem futárszlgálat,ezért van a rendelési idő,akkor el lehet menni és kivárni a sorod,ha meg nem akkor várni kell az ügyeletes orvosra,akinek ezer1 címe van és amire kiér,addigra be is mehetsz a kórházba...szóval ördögi kör! Ha házhoz szeretnéd,h jöjjön akkor ha megtehetd adsz neki pár forintot,mivel ezt szívességből tette munkaidején kívül :O)
Nyílván való,h ha nem tudsz,nem adsz és biztosan megérti majd! Hisz arra tette föl az esküt,h emberi életeket ment,gyógyít :O)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!