Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Tényleg lehet olyan, hogy...

Tényleg lehet olyan, hogy alsóra kelljen vetkőzni üzemorvosi vizsgálaton?

Figyelt kérdés

Ilyen rémhíreket terjesztenek, hogy cipőt, zoknit is, nadrágot is és felül mindent le kell venni, azaz egy szál alsógatyában zajlana az új felvételis előzetes munkaköri alkalmassági vizsgálata.

Igaz ez? Remélem csak fake. (Sőt olyat is hallottam, hogy a végén az alsót is, de ezt nem hiszem el amúgy)

2013. jún. 21. 22:36
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem csak deréktól felfelé kellett levetkőznöm. Nadrág maradhatott, meg a cipő is.
2013. jún. 22. 09:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem biztos hogy rémhír,a munkakörtől és az orvostól is függ,de ritkán fordul csak elő.Ha a hasad nyomkodni is akarná az orvos általában csak kigomboltatja a nadrágot.Az üzemorvosunk beteg lett és a férje helyettesített,és hallottam hogy ő bizony volt még EKg-t is nézet,meg akinél műtéti heget látot azt a testrészét is.:-(
2013. jún. 22. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha viccesen válaszolnék, akkor azt mondanám, ha a munkavállaló szexuális szolgáltatásokra vállalkozik, akkor teljesen le kell vetkőzni.

De komolyra fordítva, az orvosnál minden esetben előfordulhat, hogy egy vizsgálat alkalmával szükséges lehet az összes ruha levételére. Ez normális körülmények között a páciens és az orvos közös érdeke.

2013. jún. 25. 11:27
 4/10 A kérdező kommentje:

"az orvosnál minden esetben előfordulhat, hogy egy vizsgálat alkalmával szükséges lehet az összes ruha levételére. Ez normális körülmények között a páciens és az orvos közös érdeke."

Jó, de a kérdés arra vonatkozott, hogyha munkahelyi belépéshez elküldenek üzemorvoshoz, egyszerű munkaköri alkalmasság (irodai, ügyfsz munka), akkor előfordulhat-e olyan, hogy egy szál alsóig levetkőztetik az embert?

2013. jún. 25. 15:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Nem, ilyen nincs, nyugodj meg egészen!
2013. jún. 25. 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:

3-as!

Akkor vetkőzz le te pucérra az orvosnál, ha azt kéri. A tököm rá, hogy nem tennéd meg. Akkor mástól miért várod el?! Ilyenre senkit sem lehet kötelezni! Különbem, per és feljelentést kell tenni!

2013. jún. 26. 22:33
 7/10 A kérdező kommentje:

Jaja. Mivel itt csak egy foglalkozásegészségügyi előzetes munkaköri alkalmassági vizsgálatról van szó, nem teljes körű egészségi állapotfelmérésről.

Mondjuk én hallottam már rémhíreket, de bízom benne, hogy fake. A jövő héten kell mennem.

2013. jún. 27. 06:04
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem semmiféle munkahelyi,vagy iskolai alkalmassági egészségügyi vizsgálatnál nem kell semmilyen indok esetében sem hogy valaki teljesen levetkőzőn.Az iskolát azért említem meg mert ott hallottam már ilyen eseteket,csak azt nem tudom hol voltak ekkor a szülők,tanárok.Kell egy egészséges határt húzni egy sima alkalmasság vizsgán,hogy valaki a munkáját(gyereknél a suli,a tanulás az) meg tudjon felelni.

De katonáknál,rendőrőknél, és ha ezen szakmákat akarod tanulni akkor ott van bizony intim testrész vizsgálat is,de az biztos hogy én már biztosan ezt eltöröltem volna,és már felszólaltam volna,hogy azért ez már túlzás bizony.

Bőven elég lenne felül levetkőzni és kész ennyi,ha meg valaki is rá akarna venni,akkor kérdezz rá nyugodtan hogy miért is szükséges ez a munkához.Ha megkérne az orvos húzd le a nadrágot kérdezd meg mennyire,mert lehet hogy a gerincet akarja megnézni és elég csak kicsit lejebb húzni.De szerintem csak fake.Ha valami nem tetszene akkor meg mondj nemet rá.

2013. jún. 27. 19:22
 9/10 A kérdező kommentje:

Én nagyon fiatalon dolgoztam BM-es szervezetnél. Ott anno (nagyon sok éve) a BM kórház sebészetén kértek egy zoknilevevős alsónadrágra vetkőzést, de csak rám néztek és öltözhettem. Intim vizsgálat nem volt abszolút.

Viszont mostanában olvastam ilyeneket, hogy sima irodai munkához is van ilyen, meg össze-vissza tapperolnak. Sőt, nagyon kirívóan, de alsógatya levételről is olvastam. Persze ezekről nem tudom, mennyire hitelesek. Azért is lennék kíváncsi minél több tapasztalati úton szerzett "élményre".

2013. jún. 27. 20:08
 10/10 anonim ***** válasza:
Fiúknál igen van here és fitymaszükületi vizsgálat közép és általános iskolában pár helyen de ez nem kötelező vizsgálat,csak nem közlik velük,sőt a szülők sem mennek ezek után,nem járnak utána,ezek igazak.De ha egyetemre mész rendőrség,katonaság,akkor bizony fiúknál és lányoknál is van intim testrész vizsgálata,amikor jelentkezel akkor küldtek egy papírt,mert gondolkodtam hogy mennék és ott urologia,szemészet,fogászat,belgyógyászat stb ilyesmik voltak feltüntetve.Tehát néhol igazak,csak be kell szólnod és megmondani eddig vizsgálathat és kész.
2013. jún. 29. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!