Kezdőoldal » Egészség » Egészségügyi ellátások » Az EU-s TAJ-kártya pontosan...

Az EU-s TAJ-kártya pontosan mire jogosít? Minden eü-szolg igénybevételére vagy csak sürgősségi esetekre?

Figyelt kérdés

Mielőtt megkapok valami "kedves" választ, ezt maga az OEP se tudja igazán, eddig akárhányszor kérdeztem, mindig valami ködös és mindig más választ adtak.

Tudja valaki? Egyáltalán láttak már olyat pl Portugáliában is vagy hülyének néznek miatta?

Azért is merül ez fel megint, mert ha netán tényleg érvényes teljes körű eü-ellátásra, azaz akár egy családorvoshoz menésre is (ilyet is hallottam amikor épp jobb lábbal kelt az egyik OEP-es), akkor meg nem tök feleslegesek az utasbiztosítások Unión belül?

2013. jún. 18. 12:10
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

hát nem értek egyet veled, de oké, én is voltam már pár országban, és van bőven tapasztalatom.

viszont alapjaiban se oké amit írtál, hiszen ha egyszer az EU-ban szabad a mozgás és a letelepedés, bizony tök mindegy h 1 évre mész csak úgy, vagy éppen nyaralni 2 hétre. ha egyszer Mao-n vagy biztosított, akkor ha neked a magyar jogviszony szerinti minősítésben van felírva gyógyszer mondjuk emelt szakorvosira, akkor igenis azt te csak teljes áron tudod kint kiváltani, viszont attól még a jogosultságod nem veszik el a támogatásra, és igenis visszakapod! tehát ha nem igényelted, akkor persze h nem kaptad, és oké ebben speciel tapasztalati úton ismereteim nincsenek, ellenben most már a sokadik OEP-es ügyintéző erősít meg ebben.

Ha nem így lenne, akkor mégis mi értelme lenne egyrészt a szabad mozgásnak, és a biztosítotti jogviszonynak meg egyáltalán az EU-s taj-kártyának és stb stb. Vagy akkor szted elvesztené a szakorvosi javaslat az érvényességét? Vagy csak úgy működne, hogy a HO mondjuk 1 évre elég gyógyszeradagot ír fel előre és eleve úgy mész ki? (és persze azt 90-es támogatással kiváltva, hiszen megteheted ... ugye ameddig a szakorvosi javaslat tart)

És ehhez nincs köze az időtartamnak! pl ha te 5 évre is kimész Spanyoloba nyugdíjasként lakni, és évente 2x jössz haza, akkor igenis megilletnek a biztosítotti jogviszony előnyei, de nyilván nem fogja a másik ország a nyakába venni az ellátásod költségeit, na de nem is kell ...

Egyszerűen nem értem, miért írod ezt. De tényleg nem.

+ elmondhatnád melyik országban voltál, mert nekem is volt pár élményem már, de tudod ott hirtelen a gyakorlatban nekem legtöbbször egyrészt nem is foglalkoztak ezzel (csak utólag), másrészt nagyon-nagyon sok esetben úgy kellett utána nézniük h Hungary az vajon EU-s tag-e vagy sem, mert hát ugye ...ez a szibériai ország nekik sokszor nem mond semmit. Mondom a nevet, aztán csak értetlenkedés h WTF ??? nem vicc!! a németet mellettem gond nélkül ellátták, mármint nem foglalkoztak vele, de mikor mondtam h magyar, akkor elég hülye képet vágtak, és csak néztek egymásra (többször, több helyen, több országban!). Mindegy, ez már csak kis körítés, de azért annyira mégse, h bizony sokszor harcolni kell még azért is, h eu-s vagyok, és úgy kategorizáljanak ... ez már no comment, de hát nyilván van alapja sajnos.

2013. jún. 23. 07:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!